Cultura · 26 d'Agost de 2010. 16:58h.

La Lleida de Màrius Torres

Retrat de la vida lleidatana del primer terç del segle XX

La Lleida de Màrius Torres

Les autoritats i impulsors del volum amb Víctor Torres, Teresa Cunillera i Joan Herrera. (Foto: Hermínia Sirvent)

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit la presentació del llibre La Lleida de Màrius Torres (Grup Segre) en el marc de la commemoració del centenari del poeta. Es tracta d'un assaig sobre la vida lleidatana durant el primer terç del segle XX i el paper que hi van jugar Màrius Torres i la seva nissaga. Els autors de l'obra són Salvador Escudé, Margarida Prats i Ramon Barrull i plantegen, a través d'un recorregut per tres generacions de la nissaga Torres-Pereña, un retrat de la ciutat en què va nàixer i créixer el poeta Màrius Torres.

El recorregut històric que mira de fer una semblança de la Lleida de tombant del segle passat se sustenta també en la mirada del Màrius Torres articulista de premsa i poeta sobre la ciutat. Alhora, el treball conté un epíleg que explica la mirada de Lleida sobre Torres, com la ciutat l'ha anat recuperant lentament i com la seva obra ha anat trobant camins de divulgació.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Xavier, SPB, 27/08/2010 - 09:03

De la font a la mar, la nostra patria antiga...
Marius Torres sempre m'ha conmugut. Poeta d'una gran sensibilitat, de salut fragil i cor immens. La seva vida, no per curta, deixa de ser un regal per a tots nosaltres. Tots tenim la nostra Mahalta...

#1 Francesc, Barcelona, 26/08/2010 - 23:09

Corren les nostres ànimes, com dos rius paral.lels!.... Un poema commovedor. Màtrius Torres, un poeta que va saber enfrontar-se serenament a la mort en plena joventtut i ho va reflectir en uns poemes preciosos.