Publicitat
Cultura · 8 de Novembre de 2010. 22:04h.

La Lolita de Paul Auster

L'escriptor nordamericà narra l'amor d'un jove amb una menor d'edat en la seva darrera novel·la

La Lolita de Paul Auster

Imatge de la portada del llibre

Sunset Park, la nova novel·la de l'escriptor nordamericà Paul Auster, que el proper 28 de novembre sortirà a la venda en català editada per Edicions 62, ens recorda les coses que realment són essencials i l’estranyesa i la plenitud que suposa el fet d’estar, i sentir-se, vius.

Miles Heller, un jove enigmàtic de vint-i-pocs anys, s’ha enamorat d’una jove cubana menor d’edat, fet que recorda el fil argumental de l'obra més coneguda de Vladimir Nabokov, Lolita. Enfonsat pel sentiment de culpa a causa de la mort del seu germanastre, fa set anys que en Miles viu com un fugitiu a Florida i no es comunica ni amb el seu pare —un editor independent que tracta desesperadament de salvar el seu negoci i el seu matrimoni i recuperar el seu fill—, ni amb la seva mare, una reconeguda actriu. Després d’haver viscut sol durant anys a Florida, ara torna a Nova York. Mentre espera que la seva estimada sigui major d’edat, conviu amb un grup de joves en una casa abandonada de Sunset Park, al barri de Brooklyn: en Bing toca el tambor i treballa a l’hospital de les Coses Trencades, on repara objectes del passat; l’Ellen és una artista que viu obsedida per visions eròtiques, i l’Alice, una estudiant que fa una recerca universitària.

Aquests són alguns dels personatges que Paul Auster entrellaça en aquesta emotiva novel·la en què cada element està saturat de significacions sobre les marques de la vida.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 han hecho películas de esto, bcn, 10/11/2010 - 12:09

como se entere Rahola se va a poner como una moto: otro que se enrrolla con una nilña como Dragó. Claro que después de la Spacek de Bad Lands... o de Cat People (Nastassia Kinsky se desnudó con 17 años) o de La Pequeña de Louis Malle... y a vivir que son dos días

#1 Jordi Gràcia, Barcelona, 09/11/2010 - 17:59

Aquest home és com el Woody Allen de les lletres: fa novel·les com xurros (quasi una a l'any) i totes segeueixen un mateix patró. Quan va fer la Trilogia de NY estava molt bé, però passen els anys i tinc la sensació que encara és al mateix lloc. Com l'Allen en el cinema, si fa no fa...