Jordi Basté sobre Rafel Nadal: “estem perdent un periodista, però guanyant un escriptor”

La metamorfosi

Rafel Nadal amb Jordi Basté

El periodistas Rafel Nadal, que va ser director d’El Periódico (2006-2010), acaba de publicar “La senyora Stendhal”, la seva quarta incursió en la novel·la després de Quan érem feliços (2012), Quan en dèiem xampany (2013) i La maledicció dels Palmisano (2015).

Com ha afirmat Jordi Basté, que ha fet la presentació, “estem perdent un periodista, però estem guanyant un escriptor”. A l’acte han assistir, entre d’altres, el conseller de Justícia, Carles Mundó; i l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

Basté ha atribuït l’èxit a que “cau bé”, “sap escoltar” i ha assegurat la nova obra “és una gran història literària que m’ha servit per desconnectar durant un cap de setmana”.

El presentador de Rac1, en el torn de preguntes, ha reiterat que “tinc la sensació que t’estem perdent com escriptor però t’estem guanyant com a escriptor”.

Nadal ha admès que “no deixes de ser periodista, però ara escrius d’un altra manera” i que “ara no podria escriure en un diari”.

L’autor ha explicat experiències personals com el dia que, preparant “Quan en dèiem xampany” va visitar un cementiri alemany a Reims i va veure creus de jueus enterrats “només un anys abans de l’ascens de Hitler al poder”.

O quan mossèn Modest Prats (1936-2014), el pare del qual va ser afusellat pel bàndol republicà durant la Guerra Civil, li va explicar que un periodista el va trucar un dia i li va preguntar “com és que ell, sent un capellà progre, tenia un pare al que havien afusellat els bons”.

També el militant d’Iniciativa que va lamentar que vulguessin retirar la placa en honor del seu pare col·locada al cementir local durant el franquisme perquè ell era catalanista, d’esquerres i republicà. Però va ser executat -al cementiri de Moncada i Reixac- perquè també era de missa.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 joan, manresa, 27/01/2017 - 12:09

El Casal,12,10 h.---Felicitats Sr.Nadal,per totes las sevas novelas escritas....,lamentem perdrel com a periodista..,o potser no..?las sevas participacions a las tertulias televisivas son com "manná"caigut del cel...,Perqué no el "GUANYEM" com a politic ..?CAT.,necesita de personas axís...

#2 botifler1914, Sinitaca, 27/01/2017 - 11:15

Cementerio de Montcada, cúspide de la des-memoria histórica.

#1 Carlos Gomez, pais de disminuits, 27/01/2017 - 09:34

Sergi Pamies va assegurar a una entrevista a Critc l´any passat que a Catalunya nomes hi ha dos escriptors que puguin viure de les vendes de la seva produccio literaria i cap d´ells es aquest Rafael Nadal

La catalana terra, patria del cor i la cartera d´alguns de tots coneguts, es molt generosa am