Publicitat
Cultura · 3 de Juliol de 2014. 08:40h.

"La Mona Lisa podria ser Isabel d'Aragó"

Jordi Bilbeny 'ataca' ara amb Leonardo Da Vinci

El documental Desmuntant Leonardo, amb la participació d'Institut Nova Història i l'historiador Jordi Bilbeny, "ens descobreix dubtes i misteris sobre la figura de Leonardo Da Vinci i la seva relació amb Catalunya i la Corona d'Aragó". En aquest sentit s'indica que "la biografia oficial de Leonardo és plena d'incongruències i preguntes sense resposta". El documental s'estrenarà el divendres 11 de juliol als Cinemes Girona de Barcelona.

En el trailer s'afirma que en aquella època al Vaticà "va començar a parlar-se en català als passadissos" i que "l'Església romana van ser catalans". "La Mona Lisa podria ser ni més ni menys que Isabel d'Aragó", s'afegeix. "Podem creure que el major geni del Renaixement, que va dominar totes les disciplines i va superar tots els seus mestres, es va educar en un petit poble d'Itàlia sense escola, fill il·legítim d'un notari i d'una pagesa analfabeta?", es pregunta.

"Per què un florentí va ser tant a prop de les princeses de la Cort de Nàpols o d’un Vaticà ‘dominat per catalans’? Per què el seu escut d’armes és igual que el de la casa reial catalana? Podria haver estat Leonardo a Catalunya, més concretament a les màgiques muntanyes de Montserrat? És aquest el paisatge de la misteriosa Gioconda?", s'assenyala.

"Aquestes i altres preguntes són les que es planteja 'Desmuntant Leonardo', un documental on el primer pas per explicar la 'nova història' d'aquest geni és desmuntar-ne l'oficial, per desvelar aquesta qüestió tant determinant: qui era, en realitat, Leonardo?", conclou.

Imatge del documental
Publicitat
Publicitat

104 Comentaris

Publicitat
#75 Carles Pujol, Badalona, 06/07/2014 - 21:42

Si... I el primer australopitecus tambe fou català.
No hi han coses molt mes imprtants actualment que encara hi ha qui es dedica a aquestes bejenades?
Cobra de la Generalitat, potser?

#74 Mbf, Valencia, 04/07/2014 - 23:58

Començem desmontant a Jordi Bilbeny.....Per a començar en el Vaticà els unics Papes que estigueren alli foren ELS VALENCIANS CALIXTO II I ALEXANDRE VI......NAIXCUTS ELS DOS A XATIVA (VALENCIA)......la vostra falta de personalitat i complexe d´inferioritat es assombrosa i digna de llastima

#73 español, Barcelona, 04/07/2014 - 22:01

Jajajajaja esta si que es buena, distorsionar la historia solo por puro catalanismo es que da risa y pena jajajajaja

#72 Ja ho tinc!, Barcelona, 04/07/2014 - 13:56

No hi ha cap dubte, és en Duran i Lleida a Madrid el dia del Orgullo Gay..

#70 ccc, bcn, 04/07/2014 - 10:58

Leonardo da Vinci era Espanyol? que gran

#70.1 JFP, Barcelona, 04/07/2014 - 19:10

No. en tot cas era català. Llavors no hi havia espanyols, tant sols castellans.

#70.2 mbf, Valencia, 04/07/2014 - 23:50

JFP....tans sols hi havia castellans i espnoyls?.....no te mires tant el melic.....que hi havia aragonesos, valencians i mallorquins.....i encara que os fot....els que dominaren el Vatica eren VALENCIANS.....de Xativa!