Publicitat
Cultura · 18 de Febrer de 2011. 18:48h.

La nova 'bèstia negra' del blaverisme

Carmen Caffarel diu que el valencià "políticament serà una llengüa, però no des d'un punt de vista lingüístic"

La nova 'bèstia negra' del blaverisme

Carmen Caffarel, en una imatge d'arxiu

Carmen Caffarel, directora de l'Institut Cervantes i exdirectora de RTVE, ha assegurat que el valencià "no és una llengua". Segons una informació publicada aquest dijous al diari Las Provincias, Caffarel ha afirmat que "políticament serà una llengua, però no ho és des d'un punt de vista lingüística, com tampoc ho és el balear".

El grup territorial valencià del PP al Senat ha demanat la dimissió de la directora de l'Institut Cervantes ja que considera que les seves manifestacions "menyspreen la llengua valenciana". Precisament, Caffarel ha fet les polèmiques declaracions després que el senador del PP Luis Peral parlés del valencià com una de les llengües "cooficials" de l'Estat espanyol.

També hi ha hagut reacció des de l'entitat cultural valencianista Lo Rat Penat, presidida per Enric Esteve, que també ha demanat la dimissió de l'exdirectora de RTVE, a la que considera "indigna" del seu càrrec. A més, Esteve considera que s una vergonya que la directora d'aquest institut estatal, que paguem amb els diners de tots els espanyols, es dediqui ha donar suport a les idees sectàries i acientífiques que propaguen el pancatalanisme més reaccionari en lloc de dedicar-se a promocionar l'espanyol a l'estranger".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 Maria, Valencia, 02/05/2020 - 06:05

Molt moderns marejant en q cervantes sen deia sirvent i era catala o q shakespeare era catala, sense despintarse un pel ni tindre sentit del ridícul pero tambe molts ignorants q no saben q ya en 1412 el compromis de casp fon escrit en "ydiomate valentino" Ya en el segle xv tenien prou clar q l'ydiomate de la corona d'arago era l'ydiomate valentino

#40 Maria, Valencia, 02/05/2020 - 05:58

A vore, cuan els portuguesos recogenan q parlen en gallec, els valencians reconeixerem q parlem en catala, abans no, com per fiarse de les universitats q diuen q gallec i portugues no son la mateixa llengua, pero valencia i catala si: pels cales ballen els gossos universitaris...

#39 Neraida, Carmel, 21/02/2011 - 16:32

Per mi com si la rebatejem com a valencià, amb la varietat valencià del nord. M'és ben bé igual la denominació. Però que es deixin estar les excuses per a continuar massacrant-la.

#38 Ironias, Valencia, 21/02/2011 - 16:29

Es que el catalán ES UN DIALECTO del valenciano.

#37 Juan, Vera, 20/02/2011 - 23:22

Menuda noticia!, eso lo se hasta yo que no se catalan.