Publicitat
Cultura · 17 de Juliol de 2022. 17:06h.

La presidenta del CoNCA es fica en un embolic

Recurs contenciós administratiu per rebutjar nomenar el que havia estat director en funcions dels Museus de Sitges

La presidenta del CoNCA es fica en un embolic

El president del Consorci del Patrimoni de Sitges, Joan Carles Garcia Cañizares, ha declarat desert el procediment de selecció per a la direcció-gerència dels Museus de Sitges a partir d'un informe que desqualifica l'únic candidat, Pere Izquierdo, elaborat per la presidenta del CoNCA, Vinyet Panyella, i la bibliotecària Dolors Portús.

L'informe desqualifica el currículum, el projecte i la gestió de l'únic candidat, Pere Izquierdo, malgrat que havia estat ha estat a la direcció en funcions des del febrer de 2018 fins a finals de l'any passat, quan va ser rellevat per arguments administratius.

El decret que declara desert el concurs inclou també un informe del Coordinador de Cultura de la Diputació de Barcelona, Jordi Roca, que critica diversos aspectes de la gestió d'Izquierdo al capdavant dels Museus, malgrat que era l'únic candidat presentat que complia els requisits requerits a les bases.

Izquierdo ha presentat recurs contenciós administratiu contra aquesta decisió, que serà jutjat el 27 de març de 2023. En aquest recurs al·lega que "ha acreditat en el seu curriculum vitae una dilatada experiència professional i una formació extensa".

A més, considera que "la valoració/correcció s'ha realitzat sense tenir en consideració que es tracta d'un exercici dins d'un procediment selectiu per a valoració del tribunal en un lloc de lliure designació".

Izquierdo atribueix el resultat del concurs a la voluntat de la presidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Vinyet Panyella, de continuar controlant els Museus de Sitges a distància. A més, destaca que durant el seu mandat el Consorci no li va assenyalar cap aspecte de la seva gestió que calgués corregir, fins que va ser rellevat del càrrec.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 joe, tarragona, 17/07/2022 - 23:42

yo conoci a la vinyet esta hace 25 años cuando dirigia la biblioteca de Cataluña,es una camisa vieja del pujolismo,su marido es el Notario de Sitges,se cree que el pueblo es suyo.

#1 Marc de Vich, Vich, 17/07/2022 - 17:26

Pujol i la seva mà dreta, Prenafreta, van fer una bona neteja d'aquest tipus, només entraven en les coses que controlava la Gene, els que ells decidien, evidentment, l'empobriment general de Catalunya és fruit d'aquestes decisions arbitràries, la materia grisa té feina fàcilment i ben pagat, els ximples han de recórrer a endolls o trampes