Publicitat
Cultura · 7 de Juliol de 2011. 14:30h.

La presidenta d'Òmnium troba que "això d'Espanya fa basarda"

Muriel Casals lamenta que "el país és poruc i els polítics, també. De Núria de Gispert a Carod-Rovira"

La presidenta d'Òmnium troba que "això d'Espanya fa basarda"

Muriel Casals

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, en una entrevista a El País, admet que "en llengua i cultura mai no havíem estat tan bé", però alerta que "la relació econòmica amb Espanya és injusta, que és un Estat hostil com demostren les sentències del Constitucional".

"Tenim el convenciment que sense un cert enfrontament amb Madrid, això no tira", assenyala. Pel que fa a l'absència d'Òmnium en la manifestació de dissabte, explica que "nosaltres no anem sota el cartell d'independentistes; treballem per si un dia hi ha un referèndum que hi surti el sí".

"La independència és complicada, però la dependència, també; molt. Que no arribi el tren de París a Barcelona és un tema polític, no econòmic. La dependència d'Espany, avui, ens perjudica", critica, malgrat celebrar que "el catalanisme econòmic i l'identitari ara van més junts".

"El país és poruc i els polítics, també. I això va des de Núria de Gispert fins a Josep-Lluís Carod-Rovira, per dir-ho així. Hem d'estirar els nostres líders, és el que hi ha. S'excusen dient que la gent no està del tot conscienciada, però si cal esperar que tots ho estiguin... I és que fa basarda, això d'Espanya", conclou.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#35 Fran, Llinars, 11/07/2011 - 12:22

I no us dona por com esteu deixant Catalunya? esteu exprimint la mamella a tope i ara que no queda res la culpa es dels altres. Apa, bon vent.

#34 Alejandro, Barcelona, 10/07/2011 - 13:57

Eso, que las empresas catalanas dejen de venderle productos a los malvados españoles... verás qué rápido nos independizamos y, de paso, nos morimos de hambre.
Esta mujer no diría estas chorradas si no estuviese sobresubvencionada.

#33 Iñigo, Salou, 08/07/2011 - 22:03

Otra subvencionada.
Otra cobarde que amaga y no se moja, no sea espante al poder y pierda la subvención.
Parole, parole, parole ........ y pienso a la "menjadora"

#33.1 lo Sisco el Rutx, TERRASSA, 09/07/2011 - 21:16

Aquesta dona va errada, Espanya no fa basarda, Espanya fot pudor, fertor, ferum, olor a podrit...

#32 pep, manresa, 08/07/2011 - 18:56

En les seves paraules hi ha una contradicció, si treballa perquè surti el si en un referèndum hauria d'admetre clarament què és independentista en lloc de no voler-ho explicitar, i posa Carod i Gispert com a exemple de polítics porucs quan jo els hi diria paraules més gruixides

#31 Benet, Cat, 08/07/2011 - 10:53

Dons apunti's el nom de CARRETERO QUE ÉS ÚNIC A CATALUNYA QUE ELS TÉ MOL TBEN POSSATS !!!!!!!!!