Cultura · 30 de Maig de 2013. 19:22h.

“La societat civil és una collonada”

Jordi Borja: “Hi ha altres sortides a la independència”

“La societat civil és una collonada”

Imatge de la presentació

Jordi Borja, ha explicat que “quan una part important de la societat no se sent representada per les institucions és aleshores quan s’articula la societat política”. El polític ha apuntat que “la societat civil és una collonada que no vol dir res”.

Durant la presentació del llibre “Cartes de lluny i de prop. Incerteses i propostes de reconstrucció democràtica”,  l’autor ha afirmat que “ara el que hem de constituir és un bloc d’esquerres que incorpori el dret a l’existència política de Catalunya” i ha criticat que “Artur Mas va actuar com un cabdill messiànic” i ha deixat clar que “el cabdillisme messiànic no funcionarà”.

Borja ha explicat que “les esquerres han entès que Catalunya és una nació en sentit republicà, la nació és el poble”  i ha dit que creu “que hi ha altres sortides a la independència, però són teòriques”.

L’autor també ha estat acompanyat pel periodista, Josep Ramoneda qui ha posat de manifest que “ en un moment en què no hi ha projectes polítics, l'eclosió de l'independentisme arrossega entusiasme i transversalitat”.

Jordi Borja (Barcelona, 1941) geògraf i polític català, és llicenciat en sociologia. Militant i membre del Comitè central del PSUC i del PCE. Va ser diputat al Parlament de Catalunya del 1980 al 1984 dins les files d’aquest partit. Tres anys després tinent d’alcalde de Descentralització i Participació a l’Ajuntament de Barcelona. 

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#13 antidretà, CAT, 31/05/2013 - 11:49

A mi els neoliberals em fan fàstic. Des dels anys vuitanta el reaganisme i thatcherisme han imposat un estil de vida individualista que es desenten de qualsevol vesant comunitari i social i que s'ha extès avui arreu amb la globalització. Cal forçar un canvi social perque això és insuportable.

#12 spanish, Madrid, 31/05/2013 - 06:49

ilegalitzar el nacionalisme que no es mes que una triste malaltia infantil.......i prioritzar les drets individuals perque ningu quedi desamparat....la resta mariconades ultres

#12.1 Pere Prats, Sants, 31/05/2013 - 09:55

Correcte!!! l'has encertat de ple, i això es fa d'una manera subsidiaria, es a dir amb un nou Estat Català. Endavant!!!

#12.2 ambaixadorCAT, Figueres, 31/05/2013 - 12:03

típica resposta espanyolista: il·legalitzar el que no pensa com vosaltres.
Ja n'estem farts, tu. Heu aconseguit inflar els collons i ovaris de tota una nació, a més una nació pacífica i oberta com la catalana.

#11 pepillo, barcelona, 31/05/2013 - 00:36

Sortides teòriques a la independencia, nació en sentit republicà, molt entusiasme i transversalitat. Quina fumarola. Sembla el 25 de desembre.

#10 Catalunya, nació d'esquerres, CAT, 30/05/2013 - 23:40

Ja tampoc vull viure en un país governat per neoliberals i gent de dretes. Però primer cal ser independents. Quan siguem Estat i no hagi res a reivindicar el "pal de paller" quedarà reduït al que ha estat sempre: a la casa gran de la dreta catalana i res més.

#10.1 Giorgios, Sant Hipòlit, 31/05/2013 - 09:33

Les nacions no són ni de dretes ni d'esquerres. I la democràcia no consisteix en la imposició de la majoria sinó en el respecte a les minories. Malauradament, al meu entendre, els sistemes de govern que hem patit a Espanya i -encara més intensament- a Catalunya han estat clarament socialdemòcrates.

#10.2 ambaixadorCAT, Figueres, 31/05/2013 - 12:02

Catalunya no és cap nació de dretes o esquerres. És una nació amb gent de dretes i gent d'esquerres, i tot això ja ho discutirem quan siguem independents.
De moment hem d'anar tots junts, que ja és prou difícil el procés per què encara ens anem separant.

#9 JOSEP VILALTA 4, Berga, 30/05/2013 - 23:27

Sr. Borja, parlant de collonades, els catalans ja n'és te'm, tips de les altres sortides a la independència que sou capaços d'inventar-vos els els polítics o pensador de sempre, del que ha de fer el pobla Català. Totes les sortides diferents a la independència, SI han sigut i seran collonades.