Publicitat
Cultura · 30 de Gener de 2017. 19:47h.

L'Acadèmia del Cinema Català nega les acusacions de plagi

La institució parla de “coincidència absolutament fortuïta”

L'Acadèmia del Cinema Català nega les acusacions de plagi

Bruno Oro, en un moment del vídeo dels Premi Gaudí

L'Acadèmia del Cinema Català ha negat a través d'un comunicat el plagi d'un curtmetratge a la gala dels Premí Gaudí i ha assegurat que “en cap cas s'ha fet servir les idees del cineasta Javier Giner”, sinó que és una “coincidència absolutament fortuïta”.

L'Acadèmia ha assenyalat a través d'un comunicat que el guió d'una gala de premis “es nodreix de nombroses referències” i afegeix que “aquesta idea en concret no es patrimoni del cineasta Javier Giner”. Tot i les similituds entre els dos vídeos, el missatge que transmeten -diu el comunicat- és “diferent”.

La producció de Giner parla sobre el fet que “els estrangers valoren el cinema espanyol més que els espanyols”, mentre que a l'espot de Bruno Oro “posem sobre la taula els tòpics associats a la nostra cinematografia per riure'ns de nosaltres mateixos, i els fem emergir per la boca de la gent amb un 'porta a porta'”, assegura l'Acadèmia.

Per altra banda, defensa la professionalitat dels guionistes de la gala. "Com a professionals són molt conscients del valor de les idees originals i mai se'ls acudiria copiar un altre guionista. Lamentem la coincidència absolutament fortuïta”, manifesta l'Acadèmia del Cinema Català, alhora que reconeix que “els sketchos parteixen d'un plantejament similar”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 El nenggg de la estelá, Bcn, 31/01/2017 - 07:12

Jajajaja, sí, como los empates en las votaciones de la CUP!

#5 Carlos Gomez, ara es l´hora, 31/01/2017 - 00:33

Aixo es un plagi coloquial como diria el jutge Vidal.

#4 Calimero , Barcelona , 30/01/2017 - 21:44

Los separásitos tienen suerte que Hotler está muerto porque si no ya los hubiera demandado por plagio...

#3 Resistencia, Del 3% al ridículo 100%, 30/01/2017 - 21:07

En lo que sí fueron originales es en el "puerta a puerta" para tomar nota de los no afines al Régimen, en esa campaña tan simpática de la ANC y L' Odiumn en plan evangelizador mormón .

#2 xavier, bcn, 30/01/2017 - 20:13

Inde style. Ni vergonya, ni escrupuls, ni dignitat.
Son els millors!