Publicitat
Cultura · 21 de Juliol de 2010. 12:02h.

L'actriu Marta Torné, "molesta" amb El Periódico

S'enfada quan li pregunten per "l'encaix de Catalunya dins Espanya", en sentir-se ambdues coses

L'actriu Marta Torné, "molesta" amb El Periódico

Torné, en una fotografia per a la revista FHM

L'actriu Marta Torné, en una entrevista a El Periódico, es molesta quan li pregunten si "creu que encara és possible l'encaix de Catalunya dins Espanya?". "Ja per si mateixa la pregunta em molesta. ¿Per què hi ha d'haver encaix quan forma part d'Espanya? Jo, des que visc a Madrid, estic disfrutant de moltes coses que a Barcelona no disfrutava. He descobert, per exemple, el flamenc", explica.

Torné també explica que a Catalunya "no em truquen mai: no em volen a TV-3. I mira que parlo bé el català. Ho dic una mica de broma. Però és veritat que m'encantaria treballar a la meva terra". Preguntada per "amb qui anava a la final del Mundial que van jugar Espanya i Holanda?", contesta que "quina tonteria, amb Espanya. ¿Per què hauria d'anar amb Holanda…?".

En aquest sentit, confessa que "no entenc" que hi hagués catalans que volien que guanyessin els holandesos. "La meva mare no es va alegrar que guanyés Espanya, per exemple, i jo ho respecto. Però no entenc què té a veure això amb la política. La meva mare és supernacionalista i culer".

"Des que treballo a Madrid he agafat més distància i m'he adonat que hi ha molt menjacocos aquí i allà. Tant que critiquen el nacionalista espanyol. Doncs és el mateix allà", lamenta. "Jo em sento catalana, però també veig que hi ha molt xantatge emocional d'una època ja passada: hauríem de mirar cap endavant", conclou.

Publicitat
Publicitat

139 Comentaris

Publicitat
#139 Riqui71, Barcelona, 17/05/2011 - 15:25

És molt trist que a les persones se les valori més per les seves idees que no pas per la seva intel·ligència, les seves qualitats i la seva humanitat. Per cert, Marta, enhorabona que has descobert a Madrid el flamenc, quan a Catalunya des de fa molts anys hi ha un munt d'entitats que fan flamenc.

#138 Francesc, Barcelona, 23/07/2010 - 23:15

Marc, però que no ho veieu? Que no veieu que tal com està estructurada Espanya arran del Tribunal Constiucional estem condemnats a desaparèixer? Per l'amor de Déu, senyor, obriu els ulls!! Espanya no accepta RES!

#137 Ciutadà català, Catalunya Lliure, 23/07/2010 - 23:07

Un espanyol és per definició un ciutadà d'una nació independent i sobirana, en canvi, quan un català es vol considerar igual, ja el titllen d'independentista...

#136 Marc, Barcelona, 23/07/2010 - 16:20

i dale amb el discurs fàcil d'etiquetar d'anticatalà a tothom que no renega d'Espanya. Un independentista és més català que un que no ho és?. Ser català és molt més que una opció política. Ja n'hi ha prou!. Reflexioneu.

#135 Miquel, Barcelona, 23/07/2010 - 15:17

LLUIS (BARCELONA), molts pensem com la Marta, i som tan catalans o més que tu, i tenim dret a dir el que pensem. Que no t'agradai, és un altre cosa, però sigues democràtic, o al menys, educat.