Cultura · 9 de Gener de 2012. 08:51h.

L'agonia de La Rotonda

Els veïns es manifesten per l'inici de les obres de Núñez i Navarro en aquest edifici emblemàtic

L'agonia de La Rotonda

Pancartes davant del Caixaforum

Una trentena de persones de la 'Plataforma Salvem la Rotonda' s'han concentrat davant del Caixaforum de Barcelona per protestar contra les obres de l'edifici La Rotonda, situat a la plaça Kennedy de la ciutat i han denunciat -sota el lema 'Salvem La Rotonda. També és Sagnier'- que els comissaris de la mostra La ciutat de Sagnier han "oblidat" incloure aquest edifici dins l'obra de l'arquitecte.

L'arquitecta i presidenta de la plataforma, Ángeles García, ha explicat que l'Ajuntament va concedir una llicència a la promotora Núñez i Navarro que segons l'associació no compleix la normativa de protecció de l'edifici. En aquest sentit, la plataforma ha denunciat el "menyspreu de les institucions barcelonines" vers l'edifici.

Per aquest motiu, la plataforma té dos contenciosos oberts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què sol·liciten que cessin les obres que s'han iniciat perquè podrien estar afectant els elements catalogats de l'edifici.

"No volem que aquest edifici sigui destruït i modificat d'aquesta manera, demanem a l'Ajuntament que rectifiqui la llicència i negociï amb el propietari per aconseguir que s'arregli", ha matisat.

A més, ha subratllat que La Rotonda es troba en un estat "pèssim" i que per això s'ha de fer una "restauració respectuosa amb la normativa". La meitat de l'edifici és d'estil noucentista i va ser construït per l'arquitecte català Enric Sagnier; l'altra meitat és d'estil modernista.

Els membres de la plataforma s'han concentrat enfront del Caixaforum aprofitant que aquest diumenge finalitza l'exposició d'Enric Sagnier, tot reivindicant d'aquesta manera la important obra de l'arquitecte. "Volem demanar a la Caixa que financi l'estudi de l'edifici abans que el promotor l'enderroqui", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Mariana, Barcelona, 10/01/2012 - 21:20

Si no fuera por la oposición de muchos vecinos, no quedaría nada interesante en pié. Muchos preciosos e importantes edificios han sido salvados gracias a ellos, aunque no todos, por ejemplo el mercat del Guinardó cuyo arquiteco fue el prestigioso arquitecto Bassegoda.

#6 Nuñez Dimoni !!, Barcelona, 09/01/2012 - 14:04

Núñez dimoni, respecta el patrimoni !!!!


Això és gravíssim, eh !!, no es pot "permitir" , són unos "indeseables"!!! xD xD jeje

#6.1 Gerard, Barna, 10/01/2012 - 09:00

El de debó no en fa gaire de gràcia, la veritat sigui dita.

#5 Luis, Barcelona, 09/01/2012 - 13:51

Estic a favor de les obres.
Gente izquierdosa y resentida,que se opone a todo, no necesitan ninguna presentación todos sabemos quienes son.

#5.1 Gerard, Barna(encara manté 1 bri de personalitat, 10/01/2012 - 09:07

Els de dretes, tan exquisits q preteneu ser, hauríeu de ser els 1ers interessats en preservar el patrimoni cultural de la ciutat, especialment de corrents tan burgeses com són el noucentisme i el modernisme. Pero ja se sap q a l'hora de la veritat la nostra dreta només veu calers i totxo. Pobra Bcn.

#4 Albert, Barcelona, 09/01/2012 - 13:44

Els veïns tenen l'opció de constituir-se en cooperativa i pagar trinco trinco el preu del edifici i el cost de les obres i després destinar-lo a allò que creguin oportú i no a costa de tots. NyN haurà de cumplir la normativa d'obres en edificis protegits (si aquest ho està) i poc més, que més volen?

#4.1 Gerard, Barna, 10/01/2012 - 09:03

Albert, has llegit l'article? T'has informat del tema o parles per parlar? Precisament el problema és que el projecte no respecta la normativa d'edificis catalogats. Defensar el patrimoni no és una qüestió de dretes ni d'esquerres. Ens implica a tots, però amb aquest "semenfotisme" així ens va.

#1 jajajjajaaaaa, Barcelona, 09/01/2012 - 10:27

20 anys va estar aquest edifici abandonat pels particulars perque sempre ha sigut privat i ara que Nuñez fa un projecte absolutament legal, aprvat per tots els grups politics...ara surten els veins......per cert ajudats per CIU quan no gobernava a BCN, ara li sembla to be.....