Cultura · 15 d'Agost de 2017. 17:32h.

L'Ajuntament de Sabadell no desmenteix que vulgui suprimir els noms de Goya o Góngora

L'alcalde, Maties Serracant (CUP), només aclareix que "Machado es queda"

L'Ajuntament de Sabadell no desmenteix que vulgui suprimir els noms de Goya o Góngora

Tuit de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat que la ciutat mantindrà el nom de la plaça Antonio Machado després que hagi sortit a la llum un informe que planteja el canvi de nom. “Machado es queda”, ha afirmat a twitter. “El que cal eliminar del nomenclàtor són els noms dels feixistes”, ha reblat a la mateixa xarxa social sense aclarir si es suprimiran els noms d’altres personatges de la cultura espanyola que apareixen a l’estudi com Garcilaso de la Vega, Luis de Góngora, Calderón de la Barca, Larra o Francisco de Goya.

L’informe diu que batejar carrers amb aquests noms són "excessos". També considera "greu" que dos barris de Sabadell estiguin batejats amb els cognoms dels poetes José d'Espronceda i Ramón de Campoamor. Els emmarca en un "model pseudocultural franquista", igual que a Gustavo Adolfo Bécquer, Lope de Vega, Leandro Fernández de Moratín, Tirso de Molina o Joaquín Turina, també al carrer.

El missatge de Serracant (de la CUP) arriba després que ERC hagi emès un comunicat on “desmenteix les informacions publicades sobre els canvis al nomenclàtor de la ciutat”. “Desmentim les informacions publicades que afirmen que el govern vol treure il·lustres personatges del nomenclàtor de la nostra ciutat com l'escriptor Antonio Machado”, han afirmat.

“La Regidoria de Cultura fa mesos va encarregar un informe tècnic extern per analitzar quina era la situació del nomenclàtor de la ciutat en diversos àmbits, essent el més important l'eliminació d'homenatges feixistes en compliment de la llei de la memòria històrica”, continua el comunicat. ERC diu que “aquest informe, des de la seva finalització, es va posar en coneixement d'entitats i partits polítics de la ciutat com un exercici de transparència i de participació ciutadana per donar a tothom una igualtat d'informació a l'hora d'afrontar un futur debat sobre el nomenclàtor de la ciutat”.

25 Comentaris

Publicitat
#27 modium, Moià, 16/08/2017 - 08:59

Els noms dels nostres carrers i places han de reflectir els costums i la cultura catalana. Els pobles castellans que hi posin els seus. No m´imagino un carrer de Badajoz amb el nom de Lluís Companys.

#27.1 Prudenci, Sabadell, 16/08/2017 - 09:29

El nombre d'un genocida? I ara.. !

#26 Alejandro, Barcelona, 16/08/2017 - 08:56

Sres. un poco de sentido común, por favor; ya sé que es como pedir peras al olmo pero, inténtenlo por lo menos. Si a tanto buen escritor que tanto ayudaron a la cultura con sus obras los quieren borrar de la historia, ¿qué debemos hacer con tanto catalán franquista reconocido de nuestra época y cuyos hijos además de robarnos nos gobiernan hoy?

#25 Pere, Girona,Spain, 16/08/2017 - 08:46

Es que no soporten que Franco es moris al llit.

Els hi supera.

#24 Oriol, BCN, 16/08/2017 - 08:39

Francesc Cambó va donar el seu suport al règim de Franco. Quan començarem a desmuntar el monument de la Via Laietana?

#23 Carlos Gomez, un despresio del sebolla, 16/08/2017 - 03:41

No entenc el perque de tanta sorpresa i tant enrenou per una petita mostra, un tastet de feixisme. Han estat molt anys reprimint.se

Que no son els fills de l´Heribert ?