Publicitat
Cultura · 1 d'Octubre de 2010. 17:13h.

L'Arc de Berà, a l'espera dels crèdits de l'ICF

Cultura traspassa la fallida de la distribuïdora a l'Institut Català de Finances

L'Arc de Berà, a l'espera dels crèdits de l'ICF

Una imatge de la llibrera Ona, afectada per la fallida de l'Arc de Berà

La distribuïdora l'Arc de Berà, en fallida a causa dels deutes amb diferents editorials, està pendent dels crèdits de l'Institut Català de Finances (ICF) per solucionar la seva situació econòmica. El passat 17 de setembre, la conselleria de Cultura, en una reunió amb els afectats i el president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, van decidir traslladar la qüestió a l'ICF.

Segons l'administrador de l'entitat, Jaume Entesa, en una carta enviada als afectats, "en data 21 de setembre, l’Institut Català de Finances va celebrar una reunió, en la qual l'assumpte que ens ocupa es va passar a l'ordre del dia, en la que es va estudiar atorgar una sèrie de crèdits a fi de cobrir la quantitat deguda a totes les Editorials afectades, sense que a dia d'avui hagi pres decisió alguna sobre això".

"Aquesta empresa es reitera en la garantia oferta en el seu moment a les Editorials, amb la finalitat d’assegurar el cobrament de les quantitats degudes, consistent en la realització d'un reconeixement de deute constituint una hipoteca unilateral garantint el compliment en un termini no superior a 5 anys, que seria substituïda en cas que l'Institut Català de Finances atorgués el crèdit esmentat, tot això mitjançant el procediment legal que confirmarem amb la Generalitat de Catalunya", ha indicat.
 
Entesa ha afegit que "pel que respecta a les obligacions assumides i de conformitat amb el comunicat de data 16 de setembre de 2010, els fem saber que el reconeixement de deute i hipoteca unilateral a favor de vostès es troba a la seva disposició".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Francesc, Barcelona, 02/10/2010 - 16:51

Terraxa, la cultureta catalana de què parles serà la teva. La teva, noi, la teva....

#2 Terraxa, Terrassa, 02/10/2010 - 15:40

Ni un duro del contribuient. n - i - u - n - d - u -r - o per als vividors de la cultureta catalana. En tot cas, incautació de tots els bens dels administradors i propietaris i engarjolar-los fins que no comencin a tornar els calers.
I per cert, el futur està en el llibre digital.

#1 Anna de Vic, Vic, 01/10/2010 - 18:15

La Gene s'ha de fer carrec d'aixo!. Encara que no sigui rentable!!!
Els diners dels catalans han de ser pels catalans que lluitem per la Nostra CATm
Menys ajuts a la Fira d'Abril i mes recursos per la gent que vota ERC.
Jo no llegeixo molt, pero aquesta empresa es tan CATALANA.
Visca ERC.