Publicitat
Cultura · 22 de Maig de 2021. 11:23h.

L'assignatura pendent

ERC i Junts tornen a proposar-se arribar al 2% d'inversió en cultura

L'assignatura pendent

La consellera de Cultura Àngels Ponsa

L'acord de govern ERC-JxCat signat pel secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, i el president adjunt d'ERC, Pere Aragonès, per facilitar la investidura del presidenciable d'ERC a la Generalitat, preveu augmentar la despesa en Cultura "complint amb el mínim del 2% del Pressupost".

"Augmentar la despesa com a país a 200 € / habitant en Cultura, amb el compromís del Govern d'aportar gradualment els propers anys fins a 70 € / habitant, complint amb el mínim del 2% del pressupost" estableix un dels punts de l'acord entre ambdues formacions.

El document també preveu impulsar un pla per a la reactivació del sector cultural que també inclouria "incrementar ajuts per protegir el teixit cultural i als seus professionals de l'impacte que ha tingut la crisi, desenvolupar els punts de l'Estatut de l'Artista de competència del Govern de la Generalitat" així com "l'impuls de mesures de reactivació del sector per reprendre la seva activitat en millors condicions".

"Reclamar la rebaixa de l'IVA cultural al 4% i, fins a finals del 2021, al 0%, dotar els plans integrals i d'impuls de les arts visuals, música, dansa, arts escèniques i circ" i "avançar en el desplegament del Pla de Museus 2030" són altres de les mesures que proposen en l'acord.

Malgrat que destinar un 2% del Pressupost a Cultura ha estat una vella reivindicació del sector en el qual, fins i tot, l'exconsellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va donar suport l'any 2019 a la iniciativa Actua Cultura 2% en una piulada, el Govern va destinar un 1,1% del Pressupost a cultura, lluny de les pretensions de la plataforma Actua Cultura i del sector cultural català.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 23/05/2021 - 11:18

No pueden dedicar el 2% a cultura. Necesitan ese dinero para otros chiringuitos, altos cargos,MENAS... espera, todo es lo mismo!!!