Cultura · 12 de Maig de 2010. 13:21h.

L'assignatura pendent de TV3 al País Valencià

El tancament de les emissions plana sobre la gestió d'Esquerra

Tot va començar el dia que l'aleshores ministre d'Indústria, José Montilla, va decidir atorgar les freqüències utilitzades per TV3 al País Valencià a la cadena La Sexta, del grup Mediapro, ben vist per La Moncloa. Des de llavors la batalla per la presència de Televisió de Catalunya en aquesta comunitat autònoma sembla una batalla perduda, sobretot ara que el govern valencià, en mans del PP, ha decidit també vol tancar les emissions de Catalunya Ràdio.

L'estratègia d'Esquerra passava per fer la feina al PP i atorgar a la Comunitat Valenciana un nou canal multiplex de TDT perquè, per llei, té dret en tenir dues llengues oficials. Però en ple enfrontament pel cas Gürtel entre PP i PSOE, el govern espanyol s'ha fet l'orni i el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha congelat la decisió que ja havia pres el seu antecessor, Joan Clos.

Pel mig hi ha un estira-i-arronsa des de fa mesos. El passat mes de febrer, per exemple, es va aprovar al Congrés d´una esmena dels socialistes a una moció d´ERC per tal que TV3 pugués emetre al País Valencià, i Canal 9 es pugui veure a Catalunya. El mateix dia, el Telenotícies de TV 'venia' l'esmena presentada per Esquerra i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, afirmava que l'aprovació era "un èxit".

Però Tresserras no ha comparegut mai al Parlament per explicar l'estat de la qüestió. La portaveu de CiU en matèria audiovisual ja va afirmar llavors que “la realitat és que el més calent és a l’aigüera i la continuïtat de TV3 perilla cada cop més”. Ortega també va afirmar dimarts passat que “TV3 i Catalunya Ràdio es van apagant perquè pel govern de l’Estat l’espai de comunicació català no és cap prioritat”. 

Tresserras, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 joan, canet, 13/05/2010 - 18:21

Molts valencians ja estem farts de tanta comèdia. Quantes vegades CiU ha donat suport als governs d´Espanya? I ERC quantes n´ha votat a favor del PSOE? A tota aquesta gent els importa un rave que els valencians puguem veure TV3 o no. Fàstic em fan.

#7 Fran, Llinars, 13/05/2010 - 12:46

Es vergonyos q els Jesuites donin suport aquells q en el passat van cremar esglesies.

#6 josefa h l, centelles, 13/05/2010 - 11:17

A mi modesto parecer esto de TV·3 es como un NO-DU ultra nacionalista

#5 enric, barcelona, 12/05/2010 - 18:12

13 de maig a les 18,30 hores al Col·legi Jesuïtes de Casp (casp, 27 entre Lluria i Pau claris) en Victor Alexandre ens argumenta "Catalunya: estat d'Europa o perifèria de Madrid"

#4 mATILDE, Mollerussa, 12/05/2010 - 16:46

Quins nassos de titular!!!! Més aviat plana sobre el PP i le PSOE que són qui tenen capacitat normativa per a aquest afer. No ens podem estalviar la tendenciositat? Tan empipa als conver el treball que s'ha fet des de Cultura?