Cultura · 9 de Setembre de 2008. 18:27h.

Les Balears tornen al Ramon Llull quatre anys després

El Govern de la Generalitat ha donat llum verda a la reincorporació

Les Balears tornen al Ramon Llull quatre anys després

Carod-Rovira i Francesc Antich

El Govern ha donat llum verda a l’entrada del Govern de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull (IRL). L’Executiu ha aprovat aquest dimarts els nous estatuts de l’organisme, així com el conveni de col·laboració a través del qual es farà efectiva la reincorporació de les Balears a l’IRL. El consell de Govern també ha designat els seus representants als òrgans de direcció de l’organisme. Aquesta dimarts a Palma, el president de la Generalitat, acompanyat del vicepresident del Govern, signarà amb el president del Govern balear el conveni de col·laboració, mitjançant el qual s’assolirà el mandat de refundar l'IRL per tal de garantir-ne la màxima representativitat, agrupant-hi els territoris que comparteixen la llengua i la cultura catalana.
 
L’IRL el van crear el 5 d’abril de 2002 els governs de Catalunya i les Illes Balears, però 2 anys després (el 25 de juny de 2004) l’Executiu balear va acordar sortir de l’organisme. L’any passat els dos governs van impulsar-ne la reincorporació, amb la signatura d’una declaració conjunta a Palma, a través de la qual es comprometien a modificar els estatuts del Consorci de l’IRL. El passat 3 de setembre el Patronat de l’IRL va aprovar per majoria absoluta l’entrada de les Illes Balears, després que el 25 de juliol el consell de direcció donés el vistiplau als nous estatuts. El 5 de setembre el Consell de Govern de les Illes Balears els va ratificar i aquest dimarts ho ha fet el Consell de Govern de la Generalitat, que en la reunió també ha aprovat el conveni de col·laboració que els dos governs signaran aquesta tarda a Palma i a través del qual es farà efectiva l’entrada de les Balears a l’IRL. El Govern haurà d’informar ara de l’acord al Parlament de Catalunya i a les Corts Generals.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Maria, Castelló, 12/09/2008 - 13:32

Alacant i València estan massa aprop i massa vinculades amb Madrid.
En canvi, a Castelló sempre hem mirat cap a Balears i cap al Principat, per així dir-ho, som els més catalans dels valencians, i per això molts voldriem que Castelló=Vegueria Catalana