Publicitat
Cultura · 9 de Gener de 2020. 11:46h.

Les productores demanen més diners per a TV3

Isona Passola: "acuso directament al Govern de la Generalitat"

Les productores demanen més diners per a TV3

La creadora de l'Endemà, Isona Passola, ha denunciat en una entrevista a El Periódico, que la situació de cinema català "és bastant dramàtica", motiu pel qual la majoria de professionals de la indústria s'han "hagut d'exiliar a Madrid". "Allà hi ha molta feina amb les plataformes de 'streaming'. Aquí amb prou feines queda res", afegeix la productora de 'Pa Negre'.

"Jo acuso directament al Govern de la Generalitat. No jo, sinó tot el sector. Per intentar repensar i reestructurar TV-3, el Govern la va deixar caure com a generadora de continguts audiovisuals propis. És imprescindible que la televisió pública disposi d'un pressupost per tornar a fer producció pròpia: sèries, pel·lícules, documentals... TV-3 havia estat el motor del nostre audiovisual i des de 'Merlí' no s'ha produït res. Hem tocat fons", afegeix.

"En una època en la que es veu més ficció que mai, tenim un govern que ha dimitit de la seva pròpia televisió pública. Aquest país sempre ha estat a l'avantguarda creativa, defensant la cultura fins i tot quan no hi havia democràcia. I un país sense un audiovisual potent no és un país, perquè avui tot es vehicula a través d'l'audiovisual: la cultura, l'ensenyament, la comunicació, la premsa. Estem perdent una oportunitat històrica", lamenta.

Passola adverteix que "això va molt de pressa, i si bades un o dos anys, has has perdut el tren. Estem molt enfadats. Si no es resol el tema de TV-3, tancaran més empreses. La majoria de projectes cinematogràfics estan empantanegats. És dolorós, perquè quan els altres van més de pressa que mai, nosaltres estem més enrere que mai".

La, productora considera que plataformes com Netflix han obert estudis a Madrid i no a Barcelona "perquè aquí ningú s'ha mogut gens ni mica perquè vinguin. A més de dotar de finançament a la televisió pública, la Generalitat hauria de facilitar també a les plataformes que s'instal·lin aquí, perquè es moren de ganes de venir a Barcelona".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 Lourdes, Barcelona, 11/01/2020 - 03:33

No m extranya, el govern de la Generalitat esta parat desde fa temps, no es fa res ultimament, names es parla d una cosa arreu, TV3 ja no es pot veure, tot el dia i tots els programes son monotematics Procés i mes Proces. Ja cansa tot plegat. Quina llastima de pais

#19 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 10/01/2020 - 10:29

de camareros/ras, habitaciones, de guardia de seguridad, de vendedor/a en una tienda, de cajero/a, de mensajero, de rider, de llevar una furgoneta, de llevar un camión, de ejercer de abogado si se es, de ejercer de ingeniero si se es, si se tiene título de dar clases en la Uni o en Secundaria o Primaria.
Los de la farandula se os acabo el chollo.

#18 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 10/01/2020 - 10:27

Eso que se han exiliado otra gran mentira, otra felona más en el ámbito público, si no teníamos pocos felones.
Si aquí no hay trabajo, Madrid de momento es España y la gente se busca la vida, que significa que si Papa, Mama, la abuelita, una pareja que nos mantenga, las personas deben trabajar sí o sí.
Si no hay para hacer cine, pues hacer

#17 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 10/01/2020 - 10:26

Eres superegosita a la par que embustera: si os queréis diferenciar de Turquía, que decís eso los indepes Isona, es más urgente todo lo relativo a llei de dependència, regulado por Ley por si no lo entiendes y después revertir recortes sanitarios, educativos, judiciales, policiales, pon el orden que quieras. No el hacer peliculas o series.

#16 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 09/01/2020 - 23:32

"les plataformes que s'instal·lin aquí, perquè es moren de ganes de venir a Barcelona". Sí, claro. Je, je, je, je, je je, je, je, je, je, je, je, je je, je, je, je, je, je, je, je je, je, je, je, je, je, je, je je, je, je, je, je, je, je, je je, je, je, je, je, je, je, je je, je, je, je, je, je, je, je je, je, je, je, je, je, je, je je, je, j