Publicitat
Cultura · 29 de Novembre de 2009. 14:36h.

L'Estat compra l'arxiu Centelles

La Generalitat, sorpresa i molesta davant la notícia

L'Estat compra l'arxiu Centelles

Una de les fotografies de Centelles

La família ha venut l'arxiu del fotoperiodista al Ministeri de Cultura per 700.000 euros. La Generalitat no ha pogut igualar l'oferta i les imatges podrien anar a parar al Centre Documental de la Memòria Històrica, a l'Arxiu de Salamanca.

La Conselleria de Cultura de la Generalitat s'ha mostrat sorpresa i molesta davant la notícia de la compra de l'Arxiu Centelles per part del govern espanyol. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la conselleria té previst parlar amb la família del fotògraf i el Ministeri de Cultura la setmana que ve, abans de pronunciar-se sobre aquesta qüestió.

La família feia anys que negociava la venda de l'arxiu amb el govern de la Generalitat i va començar les gestions amb el Ministeri a finals de maig. Abans havia tingut una oferta de la casa de subhastes Christie's de Madrid i d'un col·leccionista privat.

Els fills del fotògraf Agustí Centelles, Sergi i Octavi, han registrat la venda de l'arxiu fotogràfic del seu pare amb el Ministeri de Cultura, que els ofereix 700.000 euros, 200.000 més del que oferia la Generalitat, que va fer la proposta per escrit a la família a través d'una carta que mai no ha rebut resposta, segons han explicat les mateixes fonts.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Fran, Llinars, 30/11/2009 - 14:22

Ara el catalanisme tambe pot dir el q si i el q no es pot comprar. Si Montilla no cobres el doble q ZP, Carod no dones subvencions a dojo,etc...n´hi hauria calers x coses tan interessants com aquesta.Mireu-vos el melic catalanistes.

#11 josep, mediona, 30/11/2009 - 11:33

El dictador va morir 35 anys, la Generalitat es va recuperar fa uns 31 anys. Perquè hi ha gent que s'estira els cabells si la Generalitat ha tingut la possibilitat de comprar un dels millors arxius fotogràfics i no ho ha fet fins ara? Com sempre tard

#10 Jaumeq, Manlleu, 30/11/2009 - 06:55

L\'erro Josep de Terrassa és que Cultura ho declara amb posterioritat quant ja ho hauria d\'haver fet fa anys. Aquesta una mostra més de la incompetència del Tresserres: molt simpàtic però molt ruc per dirigir rés. Ara la Llei diu que no si val.

#9 Francesc, Barcelona, 29/11/2009 - 22:51

Tant de bo, en Josep de Terrassa tingui raó.

#8 Jaume, Figueres, 29/11/2009 - 18:45

Un dia caldria parar una galeria de fills de prohoms il·lustres de la fina burgesia catalana. Vidal-Quadras, Millet, Trias Sagnier, ... Centelles, etc. La gent hauria d´estar boquiabadada de llur contribució a Catalunya.