Publicitat
Cultura · 7 de Març de 2021. 10:39h.

"L'Exèrcit alemany també va dur a terme assassinats massius"

Helen Fry, historiadora: "Jueus, gitanos i homosexuals van ser assassinats al front rus"

"L'Exèrcit alemany també va dur a terme assassinats massius"

La historiadora i escriptora britànica Helen Fry ha manifestat que malgrat que es va intentar desvincular l'Exèrcit alemany de les atrocitats de l'Holocaust, la revelació de converses secretes ha evidenciat que "L'Exèrcit alemany també va dur a terme assassinats massius".

L'autora del llibre 'The Walls Have Ears: The Greatest Intelligence Operation of World War II', que ha concedit una entrevista a e-notícies, documenta al seu llibre tota mena de detalls desconeguts fins al moment després que es fessin públiques converses secretes enregistrades pels britànics en centres de detenció de presoners alemanys, 70 anys després de finalitzar la Segona Guerra Mundial.

"Les converses es van fer públiques 70 anys després de la guerra, per tant eren secretes fins que el Govern les va fer públiques. En aquell temps tothom estava dient: les atrocitats als camps de concentració amb assassinats de jueus, gitanos, homosexuals... en aquests assassinats l'Exèrcit alemany no havia tingut res a veure i havia estat bé" ha explicat.

"Però ara, amb aquestes converses obtingudes des dels micròfons, sabem que l'Exèrcit alemany, algunes parts de l'Exèrcit alemany també estaven duent a terme assassinats massius al front rus de jueus, polonesos a Polònia i Letònia. Teníem converses terribles, molt detallades, on no deien només que ells van matar cinc mil jueus, però ara entenem que l'Exèrcit alemany no va tenir una bona guerra, i això és molt important" ha apuntat Fry en l'entrevista.

L'autora del llibre destaca que el seu llibre es basa en la "increïble operació d'espionatge consistent en la recopilació de converses dels presoners alemanys", que l'ha definit com "una de les operacions d'espionatge més grans de la Segona Guerra Mundial".

"Si mires el volum d'informació que es va aconseguir dels interrogatoris dels presoners, crec que hi ha encara molt per aprendre, els historiadors han de començar a veure tot aquest material" ha assenyalat.

"Escriure aquest llibre ha sigut un viatge de descobriment. Escriure sobre quelcom que era secret a la Segona Guerra Mundial. Quan el llibre es va publicar trobes gent que comença a contactar amb tu que tenen una relació amb el seu pare, amb la seva mare, el seu avi, el seu tiet i obtens un munt d'informació fascinant" ha explicat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Fer, BCN, 07/03/2021 - 23:55

Estando de acuerdo con la historiadora, no debemos olvidar el contexto del frente del Este, donde al paso del ejercito aleman, inmediatamente aparecian las Einsatzgruppen e incluso grupos locales dispuestos a eliminar judios, y aqui incluimos ucranianos, balticos y polacos. Recomiendo el librp "Una Guerra de Exterminio" Laurence Rees.

#7 Menjamela Grandi, Anapurna, 07/03/2021 - 16:27

Sin quitar una coma de lo que diga esta historiadora británica sobre las atrocidades alemanas en la II GM, la animó a investigar el desempeño de su propio país en la Gran Hambruna Irlandesa, la Hambruna de Bengala, las Guerras del Opio contra China, la colonización de Australia y Tasmania, las Guerras Boer, la descolonización de Kenia, ...

#6 Daniel, Tokio, Texas, 07/03/2021 - 14:19

Me tienen un poco desconcertado todas estas entradas de los últimos días sobre los alemanes en la II Guerra Mundial. ¿A qué viene esto, así de pronto? ¿No hay bastante material con los crímenes e inmoralidades que cometen en la actualidad los políticos como ejecutores de esos que se están forrando en la sombra?

#6.2 Veciana, Barcelona, 07/03/2021 - 18:43

Noticias de actualidad.Lo próximo será la batalla de Little Big Horn.

#5 Jvcs, Barcelona, 07/03/2021 - 14:17

Excelente entrevista ,siempre me he preguntado si realmente los gobiernos aliados tenian conocimiento de la reunión secreta de la conferencia de wansse y ejecución . La condición humana del mal hecha realidad por un sadico Heydrich .
Lidice lo pago ,ni una piedra quedo de la ciudad !

#5.1 Pepe, Andorra, 07/03/2021 - 22:26

Ni de Cartago y no llamamos a escipion lo mismo y ademas heydrich no tuvo nada q ver pq ya estaba muerto en lo q hoy llamaríamos un atentado terrorista por parte del SOE británico.

#4 Montse, Barcelona, 07/03/2021 - 13:34

Por favor, sr. Rius, busque un hueco en su tiempo para que los que no sabemos inglés podamos ver y leer con subtitulos tan interesante entrevista. Gracias anticipadas.