Publicitat
Cultura · 1 de Febrer de 2011. 09:41h.

"L'holocaust va ser un muntatge"

El director de cinema i blogger d'El País, Nacho Vigalondo, se'n riu de la tragèdia

"L'holocaust va ser un muntatge"

Nacho Vigalondo

El director de cinema, Nacho Vigalondo, va provocar una gran polèmica a la xarxa el cap de setmana després de realitzar una sèrie d'acudits sobre l'Holocaust en el seu compte personal de Twitter.

"Ara que tinc més de cinquanta mil followers i quatre vins en el cos podré dir el meu missatge: L'Holocaust va ser un muntatge!", va escriure, segons recull El Confidencial. Davant les crítiques recibidads, Vigalondo va seguir fent acudits: "Com es deia la pel lícula de Spielberg? Ah, sí ... Parc Judaic".

"Com es deia la pel·lícula de Spielberg? Ah si ... A tot gas", va afegir. Més tard, es va justificar dient que en la seva època de guionista per al programa d'ETB, Vaya Semanita, es va afartar de fer acudits sobre el terrorisme d' ETA o la Bíblia i mai va passar res.

"A l'onada de" provocadors" que m'exigeixen acudits de Franco, ETA i Mahoma: 'compráos un mono y tirarle cacahuetes'", va desafiar. Davant el caire dels esdeveniments, Vigalondo va decidir escriure un article al seu bloc d'El País en què va demanar "perdó per l'incòmode cap de setmana que alguns han viscut en la redacció del diari arran d'això".

"Els hi demano disculpes però afegeixo, no com arrogància, sinó com una rendida advertència de les meves limitacions, dels meus vaivens, del poc que puc prometre, del poc que puc guionitzar ... No entreu en el meu twitter mai més!" , va concloure.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#39 fetge, manresa, 03/02/2011 - 20:30

es banalitza l'islam quan només hom parla d'aquesta fe per omplir-se la boca dels tòpics de sempre, que si la burka, la dona, mahoma, el pernil i lo de siempre

#38 fetge, manresa, 03/02/2011 - 20:28

pepeíllo: els motius pels quals vigalondo tria l'holocaust i no d'altres temes els deixa ben exposats al seu blog i no els ressumiré aqui en pocs caràcters. sobre la banalització de la shoah, no seré jo qui obri un nou debat, però no és banalitzar premiar pamflets com La lista de schindler?

#37 pepeillo, barna, 02/02/2011 - 22:50

fetge; aviam si te collons de fotres amb mahoma o islam. Segur que no ho fara perque hi hauria consequencies molt negatives per ell. I compte amb aixo de la banalitzacio de lholocaust un respecte pels milions de morts. Aviam si banalitza el Islam`. No ho fara MAI

#36 fetge, manresa, 02/02/2011 - 16:48

en vigalondo pretenia, com molt bé explica al seu blog personal, demostrar de quina manera absurda twitter i d'altres xarxes socials serveixen per crear ideologia, opinió i mantenir l'avorriment de les persones en cotes ínfimes. òbviament, ha aprovat amb nota: escrius una bestiessa i a riure

#35 Francesc, Barcelona, 02/02/2011 - 15:31

I és evident que també s'ha d'estudiar el mateix en el bàndol republicà. Els crims de la FAI, i els del POUM, per exemple. I els del PSUC. Hem de saber tota la veritat sense ànim de revenja i a fi que una cosa com aquella no es tornir a produir mai més.