Publicitat
Cultura · 27 de Novembre de 2009. 13:55h.

L'Indiana Jones de Montserrat

Publicat un dietari sobre el viatge del pare Ubach a l'Iraq als anys vint

L'Indiana Jones de Montserrat

Una imatge de la portada del llibre

L'Abadia de Montserrat ha publicat el llibre Dietari d'un viatge per les regions de l'Iraq (1922-1923), que conté el relat del viatge realitzat en els anys vint del segle passat pel pare Bonaventura Ubach.

L'obra, supervisada pel pare Damià Roure, s'ha redactat amb les notes inèdites de l'agenda d'Ubach. El dietari transcorre per les ribes dels rius Eufrates i Tigris, seguint els principals indrets esmentats en la Bíblia. El llibre inclou més de 300 fotografies realitzades durant aquest viatge pel propi protagonista, que ofereixen una documentació molt valuosa sobre els costums, el folklore, els personatges i particularment els monuments, alguns dels quals ja han desaparegut, que l’autor va conèixer.

La finalitat concreta del pare Bonaventura Ubach era precisament conèixer de prop les antigues cultures de l’Orient Mitjà i adquirir materials per a la il·lustració de la Bíblia de Montserrat que ell preparava. D’altra banda, va realitzar el viatge en un període en el qual s’estaven fent excavacions importants en aquelles zones, i això li va permetre, també, l’adquisició de noves peces per enriquir els fons d’Assíria i Babilònia del Museu Bíblic, que ell mateix havia fundat abans en les dependències del monestir.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 27/11/2009 - 19:20

Impresionant. Hauríem de seguir l'exemple i dedicar-nos a coses més interessants que la política d'aquest país.