Publicitat
Cultura · 14 d'Agost de 2019. 14:19h.

L'Institut Nova Història replica els "menyspreus" de Rufián

"Les desqualificacions informen millor de qui les emet que no pas de l'objecte d'aquestes"

L'Institut Nova Història replica els "menyspreus" de Rufián

El patronat de l'Institut Nova Història (INH) ha emès un comunicat per replicar el portaveu d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, i defensar les seves investigacions: "es poden compartir o no, però els fets són els fets. I per més insults i menyspreus i campanyes en contra, no deixarem de mostrar les investigacions que duem a terme".

L'entitat ha manifestat que "les desqualificacions personals contra membres del patronat i contra l'equip d'investigadors de l'Institut, són avaluades amb tristor, però l'INH valora que informen millor de qui les emet que no pas de l'objecte d'aquestes".

L'insitut que catalanitza la història recorda que "ha rebut crítiques i opinions de desqualificació des de la data de la seva fundació" i afegeix que "respecta aquestes crítiques i les accepta com a elements del joc democràtic i de llibertat que tot país que es vol lliure necessita, d'una banda, i dels procediments dins del món científic, de l'altra".

També subratlla que l'INH "és una entitat privada sense ànim de lucre" i remarca que "se sustenta a partir de donatius de persones i entitats privades, així com de l'aportació d'esforços de persones voluntàries que hi donen suport".

Finalment, convida a qualsevol persona o entitat "a tenir una trobada amb el seu patronat i l'equip d'investigadors per tal d'oferir qualsevol aclariment o puntualització en relació a les tasques de recerca i comunicació de coneixement que aquesta institució desenvolupa".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#30 José María, Sevilla, 28/08/2019 - 21:07

Vaya tropa.

#29 Pedrito, Bcn, 15/08/2019 - 22:23

Ya ningún españolista afirma que Colón nació en Génova porque la evidencia de que Cristofor Colom era catalán es reconocida internacionalmente. Fue un historiador peruano de apellido Ulloa que hacia 1920 empezó a divulgarlo.

#29.1 Decebut, bcn (tbn), 16/08/2019 - 19:27

Fíjate, oyes, y hasta entonces nadie se había dado cuenta!!!

Ni siquiera el mismo Colón, que en sus escritos afirma ser genovés!!!

Con lo tontos que son los españoles y, al mismo tiempo, lo listos que son para engañar, someter y oprimir a los catalanes. Menuda paradoja!

#29.2 Decebut, bcn (tbn), 16/08/2019 - 19:29

Anda, y en la Wikipedia en inglés pone que fue "an Italian explorer, navigator, and colonist"

Ve y diles que se han equivocado, que lo corrijan rápido.

#28 Galba, Bcn, 15/08/2019 - 12:38

Lo que hay es mucha envidia. Marilyn Monroe nació en Montroig del Camp, Scarlet Johansson en Santa Joana de Vic, Ava Gardner en El Garroner... todas ellas raptadas por el CNI y llevadas a USA en contra de su voluntad. Nos tienen tirria.

#27 Kropotkin, Vic, 15/08/2019 - 12:03

1) Quien no sabe que Puigdemont es hijo de Viriato (que era catalán del Ampurdan)
2) Quien no sabe que los antepasados de Mas no eran negreros sino negros acogidos por una familia de Barcelona.
Jua, jua, jua,...

#26 Galba, Bcn, 15/08/2019 - 11:13

El INH no ha publicado ninguna evidencia de lo que proclama en revistas de valor académico contrastado.