Publicitat
Cultura · 6 de Desembre de 2013. 14:32h.

Linxament a Bibiana Ballbé

Personalitats del món de la Cultura critiquen la periodista a La Vanguardia

Linxament a Bibiana Ballbé

Bibiana Ballbé

La periodista Bibiana Ballbé, després de ser desautoritzada pel Departament de Cultura, veu com La Vanguardia recull avui un conjunt d'opinions de gent del món cultural que la desqualifiquen per la seva gestió com a comissària de l'Arts Santa Mònica.

El diari ja va dedicar ahir la periodista un semàfor vermell, després d'informar -amb matisos burlescos cap a Ballbé inclosos- del malestar de Cultura per la seva iniciativa, una festa que pretenia ser "una mena de Top 100 de la creació a Catalunya que es donaria a conèixer al llarg d'una jornada maratoniana de 12 hores".

En aquest sentit, La Vanguardia explica l'"autèntic incendi a les xarxes socials" pel cas, així com que "molts dels participants van coincidir en demanar responsabilitats polítiques". El diari apunta que "el conseller prendrà les 'decisions' que consideri necessàries en els pròxims dies".

També es recullen opinions de gent convidada a l'acte, com la de Borja Zabala, que considera, en referència a Ballbé, que "cal tenir molt de mèrit per passar de ser dinamitzadora a dinamitadora en un tres i no res". "Però com se'ls ocorre? Estem amb problemes de supervivència i volen que juguem a la festa de Blas. Quina mentida és aquesta?", deia una altra convidada.

La periodista Marina Espasa preguntava "no l'havien contractat per muntar shows? Què es pensaven?" El crític d'art Valentín Roma afegeix més preguntes: "quan anunciarà Jordi Sellas, cap de Bibiana Ballbè, que acomiada a aquesta última de tots els projectes que dirigia a Santa Mònica, després d'aclarir quin era el seu sou, les seves atribucions i les seves responsabilitats? què ha de dir la directora Conxita Oliver, que roman impassible davant el pontejo dels seus col·laboradors i les ingerències dels polítics?".

El fotògraf Jordi Guillumet diu que Ballbé "fa el que sap fer: burgers de cultura. Tots coincidim que el problema l'ha provocat qui l'ha proposat o posat en aquest lloc". Finalment, el vicepresident de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya, Daniel G. Andújar, creu que el nomenament de Ballbé demostra "el procés irreversible de valencianització de la política cultural catalana".

"Una política cultural que prioritza l'aparador i les cultures de visibilitat immediata a l'articulació d'un teixit creatiu i la consolidació de les infraestructures culturals és un procés que ens porta al desastre absolut", sentenciava.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#14 pepa, Barcelona, 11/12/2013 - 23:35

I alguns d'aquests són cults del 3 al 4t

#13 peus, comtal ciutat, 07/12/2013 - 12:40

el linxament l'estant patint el treballadors de la gene que no son nomenats a dit

#12 Gerard del Clot, Ramon Folc I de Cardona, 07/12/2013 - 08:45

Nos vamos.Ahí os quedáis con el PP de Barcenas,con el Urdangarin,con los ERES de Andalucia,los PER de Extremadura, los sindicatos corruptos, BANKIA y Telecinco.

#12.1 Manuel, Tarazona, 08/12/2013 - 11:13

Ni sabes de economía, ni sabes de historia... y de augur tampoco pareces valer mucho, la verdad. A ti te mantienen, ¿no?

#11 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 07/12/2013 - 00:19

No ser lo greu que ha fet aquesta noia , pero nomes se equiboca qui intenta fer algu .Qui no fa res mai ,, mai se equibocara Pitjor deu ser tenir politics corruptes dintra un partit Y el Conseller de Cultura no diu res al respecta es el que paga he tot ELLA no es la única culpable

#11.1 rosa Mari Sorribes, La Massana (Andorra), 07/12/2013 - 11:07

Com a periodista de més de 35 anys en exercici, i en català, m'està emprenyant que quan envio una puntuació a alguns comentaris, sovint no es mou el comptador, i altres salten fins a 3 xifres. Imagino que no és massa correcte. En fí, vosaltres mateixos, però ho faig perquè en alguna cosa hem de creu

#11.2 El mico de l'anís, Badalona, 08/12/2013 - 23:18

Senyora Rosa Mari, que com a periodista s'emprenya (per ser una professional de la paraula, redacta com un nen de primària): D'ençà que vostè ha obert la pàgina i fins que ha procedit a votar, altres usuaris han pogut emetre el seu vot, i en votar s'ha actualitzat el resultat en la seva pantalla.

#10 Ricard, Barcelona, 06/12/2013 - 23:53

Lo que deberíamos preguntar a la Ballbè es por qué se ha cambiado la identidad corporativa de arts santa monica y quién lo ha hecho (eskenazi) teniendo en cuenta que la anterior identidad no tiene más de dos años. Y otra cosa: ¿qué grupo restaurador dueño de un hotel ha colocado en el santa Mónica?