Publicitat
Cultura · 2 de Desembre de 2011. 16:30h.

Lluís Llach es passa a la literatura

La novel·la 'Memòries d'uns ulls pintats' és una "historia d'amor entre homes lliures"

Lluís Llach es passa a la literatura

Lluís Llach, en una foto d'arxiu. (Foto: Eugeni Ordeig)

La primera novel·la de Lluís Llach serà a les llibreries el proper mes de febrer. Memòries d'uns ulls pintats (Empúries) és una "història d'amor entre homes lliures" ambientada al barri de la Barceloneta (Barcelona) en els anys vint i trenta del segle passat.

Llach (Girona, 1948) va deixar els escenaris com a cantant el 2007, després de quaranta anys de carrera artística. Amb aquesta novel·la debuta en el gènere literari. A partir del 2 de febrer, l'obra es podrà adquirir a les llibreries. Però l'autor, que serà a l'estranger quan surti a la venda la novel·la, no concedirà entrevistes ni farà rodes de premsa, segons ha alertat l'editorial.

Memòria d'uns ulls pintats tracta sobre "quatre amics, dos nois i dues noies nascuts el 1920", que "comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari, i la proclamació de la República els obre un amplíssim horitzó de possibilitats, il·lusions i esperances".

"Però la Guerra Civil i la posterior repressió franquista ho estronquen tot. La vida de tots quatre i de les seves famílies queda marcada per l’impacte d’uns fets històrics que influeixen d'una manera especialment tràgica en la relació d’amor i d’amistat entre els dos nois, Germinal i David", ha indicat l'editorial.

"El mateix Germinal, ja vell, narra la seva experiència escruixidora a un jove director de cinema que busca argument per fer una pel·lícula històrica. Reconstrucció vivíssima d’un període sovint mal explicat, Memòria d'uns ulls pintats és, per damunt de tot, una extraordinària història d’amor", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#13 Vicente, Elche, 05/12/2011 - 21:31

Yo siempre lo he dicho: Llach es un fatuo insufrible que cree estar por encima del bien y del mal. En el fondo es un acomplejado que no asume su sexualidad y que tiene un complejo de superioridad y otro de inferioridad superpuestos (típico de los catalanistas)

#12 "En Nando", Llofriu, 05/12/2011 - 21:17

El fill d'el Metge.El nebot d'els Ordis(franquistes ,presidens de la Diputaciío i batlles de Girona),L'escolà de la parròquia.El pitjor estudiant.Un d'els millors cantautors....¿Quí és el seu "negre"?Jo,pobre pagés, que el conec de nano sento vergonya al-liena .Será el proper Nòbel

#11 Jim, bcn, 05/12/2011 - 14:29

Em sembla lògic. El Llach representa tot allò en el què s'ha convertit la cultura catalana oficial: ensopiment, solemnitat exagerada, una actitud ploranera (que els incauts confonen amb una "sensibilitat profunda"), pretensions de superioritat moral i cultural...

#10 Alan, Barcelona, 05/12/2011 - 01:09

guerra Civil y el franquismo... que original... Tiene que escribir lo que gusta a sus amos. Si la novela es tan "animada" como sus soporiferas canciones seguro le dan el nobel de literatura ja ja. Je je seguro que registra la novela en madrid para ahorrarse unas pelas.

#9 GUIM, Barcelona CATALUNYA, 03/12/2011 - 12:53

Tot depén dels gustos de cadascú i del moment en què ens trobem. Jo escoltava Cicatriz, la polla records, Kortatu i altres als 15 anys. Escolto de tot segons el moment ja que tot pot ser agradable o desagradable en funció de moltes variables. Cicatriz també pot avorrir encara que no siguin avorrits