Publicitat
Cultura · 2 de Setembre de 2018. 10:47h.

Lluís Pasqual insinua una conxorxa independentista en contra seva

"TV3 i l'Ara van ser els que van difondre el manifest de Dones i Cultura amb més alegria"

Lluís Pasqual insinua una conxorxa independentista en contra seva

El fins ara director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, concedeix una entrevista a La Vanguardia on parla de la seva dimisió després d'haver estat acusat de maltractament laboral per una actriu. Pasqual dóna a entendre que hi ha hagut una conxorxa independentista en contra seva per no possicionar-se de forma clara a favor del procés sobiranista.

"A partir del que una exactriu de la Kompanyia Lliure va escriure al Facebook, un col·lectiu feminista anomenat Dones i Cultura, que afirmava estar format per 800 persones, ha exigit la meva dimissió per maltractament, misogínia, abús de poder i altres perles i mentides en un manifest que podria haver-se quedat a les xarxes però que va aconseguir saltar a les pàgines i seccions de Cultura de televisions i diaris sense que gairebé ningú contrastés aquesta informació ni la legitimitat del col·lectiu", recorda Pasqual.

"Com va demostrar Montse Barderi en un article, Dones i Cultura era només un grup de Facebook amb 800 seguidores de les quals la majoria no tenien notícia del manifest i a l'assemblea que van organitzar, amb el títol inequívoc d'Operació Pasqual, van assistir només una vintena. Però el mal a la meva imatge ja estava fet", afegeix.

Preguntat sobre si en el cas ha tingut algun pes el ‘procés', Pasqual respon que "si no recordo malament, TV3 i el diari Ara van ser els que van difondre el manifest de Dones i Cultura amb més alegria. I arran d'aquests primers titulars la resta de mitjans es van haver de apuntar al carro".

"Potser per a alguns la posició del Lliure davant el procés no estigui molt clara, perquè sembla que cal estar si o si, clarament a favor o en contra, tant del procés com de les qüestions que es produeixen cada dia a la societat. Vivim instal·lats en la irracionalitat de la resposta immediata, que acostuma a ser de cintura cap avall, sense reflexió", lamenta.

"El pensament crític apareix com una tara d'éssers febles i indecisos. Cal passar obligatòriament a prendre partit. Al procés com a teatre públic el Lliure va facilitar els mitjans i l'espai perquè els creadors s'expressessin. En això va consistir el cicle En Procés, amb una dotzena de dramaturgs. Cap altre teatre ho ha fet", afegeix.

"Alguns van qualificar aquest cicle de justificació per part meva. Així que no és tan estrany que altres puguin veure en això un interès en eliminar-me per motius ideològics encoberts després d'un suposat maltractament o una suposada correcció política", conclou.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Victor, Barna, 03/09/2018 - 09:11

Propio de estados prefascistas

#11 Sr Pepito , Lerida, 02/09/2018 - 22:50

Ah,que no eres separatista?pues entonces como aspirabas a tener un puesto oficial,por muchos méritos que tengas?,aqui si no ves al emperador vestido no puedes aspirar a un euro público.

#10 Alejandro, Barcelona, 02/09/2018 - 19:26

Necesitan demostrar el control de las instituciones para hacer ver que son mayoría. Y si no cedes te coaccionan, tocan las teclas para expulsarte

#9 soloesmiopinon, Tabarnia, 02/09/2018 - 16:17

Otra muestra más del carácter autoritario y fascista del independentismo. O estas con ellos o estas contra ellos y mereces ser destruido. No entiendo como puede haber alguien normal que apoye todo este circo absolutista y sectario.

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 02/09/2018 - 14:45

Que es aixo de declarase ateu a pais de fes inoxidables LLuis ?

Un lloc tan fascinant on els pins tenen nomes tres branques i la senyora Moliner te un programa diari a la seva tele publica i on el tito Ramon, la Bea i el Mikko Kärnä estan neguitosos per ferse katalonskis amb denominacio d´origen ?