Publicitat
Cultura · 5 de Juny de 2021. 10:39h.

Lluís Pasqual prefereix l'Estat a la Generalitat

El dramaturg català cedeix el seu arxiu personal al Ministeri de Cultura

Lluís Pasqual prefereix l'Estat a la Generalitat

El dramaturg reusenc Lluís Pasqual ha donat el seu arxiu personal al Centre de Documentació de les Arts Escèniques i de la Música (CDAEM) del Ministeri de Cultura i Esports i no al Departament de Cultura de la Generalitat.

El director teatral ha aportat l'arxiu al Ministeri, que està integrat per documents que il·lustren la trajectòria artística del dramaturg, com ara fotografies, notes, figurins i llibrets dels muntatges que ha dirigit. La donació s'ha fet coincidint amb el 70 aniversari de director. El director també ha donat 61 premis de la seva carrera al Museo Nacional del Teatro.

L'àmplia documentació aportada pel dramaturg també inclou programes de mà, premsa, vídeos, quaderns, textos teatrals, cartells, plànols, partitures, documents administratius, correspondència, guions, conferències i revistes de la seva trajectòria.

Pasqual va dirigir entre 1983 i 1989 el Centro Dramático Nacional i va ser fundador del Teatre Lliure ara fa més de 40 anys al costat de Fabià Puigserver, Pere Planella i Carlota Soldevila i és un dels grans directors de l'escena internacional. També va estar al capdavant de l'Odeon de París i de la Biennal de Teatre de Venècia.

Va ser director del Teatre Lliure fins al setembre de 2018, quan va dimitir després de les acusacions de maltractament psicològic de l'actriu Andrea Ros, que va explicar a Facebook que havia rebut un tracte vexatori del director i lamentava que se l'hagués renovat en el càrrec.

El dramaturg, en una carta, va argumentar que se sentia incapaç de seguir liderant el teatre després de la polèmica que va protagonitzar amb les acusacions de l'actriu. El director teatral va lamentar que el debat públic al qual va estar subjecte havia "contaminat l'equip humà" del Teatre Lliure.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#16 maria jesus valderas, Barcelona, 07/06/2021 - 11:06

Es una persona inteligente y valiente. El provincianismo de los indepens no puede ser alimento para el arte.

#15 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 06/06/2021 - 00:25

Recordeu quan en mig d´una de les seves glorioses compareixences televisades del Covid la Sepia d´Igualada es va posar a plorar com una foca picant ceba pel sofregit mentre donava en directe l´extremauncio als igualadins

Un dels moments mes sublims de la macabra incompetencia groga. Ni el Boadella ho hagues superat

Una cosa espectacular

#14 Pan con tomate y jamón ibérico, Salut i Tabarnia...!!, 05/06/2021 - 23:55

Vaya... otro gran personaje a la lista de los malos catalanes... Plá, Dalí, Boadella... y van...

#13 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/06/2021 - 23:29

De mica en mica la pica de feixistes i botiflers no para d´omplirse. Perque despres titlleu al estajanovista Ku Klux Klan groc de fantasios invent interesat de la perversa caverna madrileña

La exitosa neteja que esta fent sense escarafalls, tortuosament, a la catalana, mai li agrairem prou. Ens estan deixant un califat d´anunci de dentifric

#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/06/2021 - 23:13

Recordeu quan en mig d´una de les seves glorioses comparexences televisades del Covid la Sepia d´Igualada es va posar a plorar com una foca en processo mentre donava en directe l´extremauncio als igualadins

Un dels moments mes sublims de la macabra incompetencia groga. Ni el Boadella ho hagues superat

Una cosa espectacular