Publicitat
Cultura · 26 d'Octubre de 2010. 17:31h.

L'obrer de les lletres

David Monteagudo publica el seu segon llibre, 'Marcos Montes'

L'obrer de les lletres

Marcos Montes, el segon llibre de David Monteagudo

Volia editar un dels seus llibres per poder seguir publicant... i ho està aconseguint. Després de molts anys d'escriure llibres i guardar-los en un calaix (n'ha escrit deu en vuit anys) i de pensar que es jubilaria als 65 anys a la fàbrica de capses i cartrons de Vilafranca del Penedès on treballava, David Monteagudo té cada cop més d'escriptor i menys d'operari. La seva segona novel·la, Marcos Montes, comença a engreixar una trajectòria que pot fer acomplir uns somnis que fa un any no s'atrevia a pronunciar en veu alta.

Nascut a Lugo i establert a Catalunya, David Monteagudo va descobrir la seva vocació literària als quaranta anys. A Marcos Montes narra les peripècies d'un obrer que intenta sortir d'una mina d'or després d'un accident, i de les dificultats que troba per aconseguir-ho. Com en la seva anterior novel·la, Fi, Monteagudo ens torna a conduir a un viatge commovedor que s'apropa als valors essencials i més lleugers de l'ànima humana.

Des de la publicació de la seva opera prima, David Monteagudo no ha deixat de collir elogis per part de la crítica. Se'l compara, fins i tot, amb Sánchez Piñol, Manuel de Pedrolo i Cormac McCarthy.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 albert, Vic, 27/10/2010 - 10:10

Si, fan de Vargas llosa, aquest noi ha escrit el llibre en un dia i s'ha imprès en un altre per a poder aprofitar-se del fenòmen dels miners atrapats.

L'escepticisme fa gràcia quan no es diuen tonteries...

#3 Dónde he oído yo ese argumento? en la tele?, bcn, 27/10/2010 - 00:15

muy buen argumento del minero atrapado que tiene dificultades para salir ¿seguro que no tiene nada que ver con los mineros chilenos de Atacama, ni con El Gran Desfile de Wyler?¿seguro que no es un chiste cachondo de eNoticies? En serio: prefiero volverme a comprar todo Vargas Llosa antes que esto

#2 tengo una pregunta para él, bcn, 27/10/2010 - 00:10

No tiene co, de publicar un libro que se titule: Millet. ¿Por qué todos los culturetas subvencionados miran para otro lado? Anda que no hay temazos en CAT. desde el AVE al 3% pasando por tantos y tantos personajillos, daria para libreto de ópera con 60 personajes, pero no, ellos a no molestar...

#1 Antonio, Tarragona, 26/10/2010 - 20:52

No sé si las comparaciones son acertadas, pero Fin está bastante bien (la leí este verano), y los derechos los ha comprado Amenabar, lo que presupone una más que decente película. ¡Ánimo David, una buena historia siempre motiva, y tu por ser obrero simplemente te lo mereces!