Publicitat
Cultura · 23 d'Octubre de 2008. 13:12h.

Loquillo es pregunta si a Catalunya "som 'gilipollas'"

Retreu el poc suport "a aquells que no pertanyen al pessebre" i diu que "no penso tornar"

Loquillo es pregunta si a Catalunya "som 'gilipollas'"

Loquillo

El cantant Loquillo ha manifestat a El País la seva satisfacció per haver-se mudat de Barcelona a Sant Sebastià, on resideix a l'actualitat. "Aquí es té una imatge de mi molt unida als vuitanta perquè a partir del 92 els meus discos van desaparèixer de la ràdio. Hi ha gent que pensa que ja no em dedico a això. És més, te'n vas a l'interior de Catalunya i creuen que em vaig retirar fa anys perquè no existeixo", lamenta.

"Un té cert afecte a la seva terra i el meu només és un exemple més. Hi ha grups actuals que segueixen havent-se d'anar d'aquí per a poder gravar i fer gires. Han passat gairebé 30 anys des que ens vam anar a Madrid per a gravar perquè les companyies que estaven a Barcelona s'havien mudat allà. Van tocar el dos. Això no ha canviat i això és el dur", afegeix.

"S'ha treballat de cara a la imatge de la ciutat i no a favor del seu talent. Això és el que ha fet que m'hagi anat, que Sabino Méndez visqui a Madrid, que Carlos Segarra, de Los Rebeldes, també toqués el dos...Hi ha coses... Per exemple, que s'hagi trigat tant temps a fer-li un homenatge a Sisa... ¡Quina vergonya! ¡Quin morro! Recordar ara a Ocaña, tan tard... ¿Som 'gilipollas' o què passa? Qualsevol ciutat espanyola que tingués a aquests dos artistes ens hauria venut el seu treball des de fa 25 anys. És el que ha fet Madrid amb la 'movida'. Ens estimem molt poc: som molt snobs per a unes coses i massa provincians per a unes altres".

"Quan em pregunten d'on sóc sempre contesto que barceloní del barri del Clot. No dic ni català, ni espanyol. Aquesta és la meva identitat. I m'agradaria que a la meva ciutat es reconegués el treball de gent que el mereix, com Peret. Si no es respecta el llegat que hem rebut, és que alguna cosa falla a l'Ajuntament de Barcelona i al Departamentrnde Cultura de la Generalitat. Fallen, i molt, al no voler donar importància a una cultura diferent de la qual ells creuen".

"Diga-li qüestió política o el que sigui, però a Catalunya si ets un artista que no pertanys al pessebre, mal assumpte. I el pessebre és gran i xuclen molts d'ell. Els artistes del règim segueixen existint, encara que ara siguin socialistes. Però, en el fons, no parlo de cap partit, perquè ho fan tots". "No penso tornar. La meva generació està dolguda. Però l'important és la gent que comença", conclou.

Publicitat
Publicitat

101 Comentaris

Publicitat
#101 mirlo, Balaguer, 28/10/2008 - 17:10

Muy bien LOQUILLO, tu siempre dijiste la verdad sin pelos en la lengua. Estos amarrasueldos que grajan por aqui, deben un favor y te atacan por encargo. Sigue asi.

#100 assump, sabadell, 27/10/2008 - 18:46

Tens tota la raó. els catalans no ens sabut valorar ,mai sempre sembla que els de la resta d'Espanya ho fan millor, així ens va.

Molta sort LOQUILLO.

#99 berta, Sabadell, 26/10/2008 - 16:50

Totalment d'acord amb tu LOCO!
Per cert us recomano el seu nou documental, boníssim!


Salut!


#98 volem la independeciqa ara mateix aquest vespre, paris, 25/10/2008 - 20:29

doncs anys enrerq m'hviq fet gacia el pijo aquest de jovenet erqa inclus creatiu, ara es un pallasso cducat i si espera estirar lq mqmella sansa produir; el milloer que pot fer es el que hqn fet els seus cmpinxes, boqdellq losantos, savater anrsen a es

#97 Carlos, Sarriá, 24/10/2008 - 21:12

somos muy gilipollas y así nos van las cosas....cada añito que pasa nos acercamos al furgón de cola de la prosperidad, ..mientras otras comunidades de menor entidad hacen los deberes y nos superan en todo.