Publicitat
Cultura · 28 d'Abril de 2009. 08:38h.

"L'única sortida és la independència"

Lluís Llach alerta que "tinc 60 anys, només me'n queden 10 per a veure resultats"

"L'única sortida és la independència"

Lluís Llach (foto:Lluisllach.cat)

El cantautor Lluís Llach considera que "si Catalunya vol continuar existint, ja no té espai dins l'Estat espanyol, sinó que se n'ha de construir un de propi". L'artista de Verges, que va participar a una xerrada dins del cicle 'Converses a La Sala' i que recull Anoiadiari.cat, considera que "la única sortida és la independència", després "d'anys de mirar de fer pedagogia"

"Tinc 60 anys, només me'n queden 10 per a veure resultats", va expressar. tot i admetre que "que la transició va ser una magnífica oportunitat, la primera en un grapat d'anys, perquè els diferents pobles de l'estat compartissin un projecte ibèric comú, però l'oportunitat s'ha malbaratat". Llach creu que la classe política actual és incapaç de reconduir la situació de Catalunya. També va manifestar que "sóc massa primari" per entrar en política, tot i no tancar la porta a col·laborar en nous projectes que consideri positius per al país.

El cantant va lamentar que, en la seva joventut, podia acusar els partits socialdemòcrates de 'reformistes', mentre que ara 'ja no serveixen ni per a reformar, com a molt per a gestionar'. Igualment va dir sentir-se commocionat "d'assistir a l'esfondrament del sistema" neocapitalista actual i va assenyalar tres culpables: Reagan, Tatcher i Joan Pau II.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 David, Cornellà, 30/06/2009 - 19:25

Que no es preeocupi en Lluís; tots nosaltres veurem més aviat que no es pensen, l'alliberament de la pàtria.

#47 Pa amb tomáquet, Barcelona, Espanya, 29/04/2009 - 01:42

10 años? Si es libre de largarse de Espanya mañana mismo y no volver nunca ¿Quien lle obliga a lo contrario?...Quien mucho se despide no se quiere ir...

#46 xuclafiga, BCN, 29/04/2009 - 00:24

No s'admeten comentaris insultants per qui??
Canya contra Espanya es mereix "la canya te la ficas sota la banya". Ajudeu a l'impunitat del trencadors de la convivència amparats en que criden Catalaaaanya molt fort. Puaj!!

#45 CANYA CONTRA ESPANYA, cardedeu, 28/04/2009 - 20:20

una mica de paciencia que en duran lleida encara vol fer pedagogia 30 anys mes

#44 Kropotkin, Vic, 28/04/2009 - 19:44

Puestos a decir chorradas, yo propongo que se me nombre Director General de La Caixa con amplios poderes para repartir subvenciones y ponerme el sueldo que a mi me de la gana. Esto sería una salida mucho mas viable y personalmente mas seria...