Publicitat
Cultura · 14 de Febrer de 2020. 17:56h.

Manual contra el procés

Els dotze manaments de Dolça Catalunya contra l'independentisme

Manual contra el procés

L'editor del llibre Alex Rosal.

El llibre Dolça Catalunya (Llibres Lliures) aconsella en el seu últim capítol una sèrie de recomanacions contra l'independentisme. L'obra, fruit de diversos autors anònims, és la versió escrita del web del mateix nom, marcadament oposat al procés.

- Passar pàgina a la Transició perquè "les coses es poden posar pitjor i es posaran pitjor" i que "cal dir les coses pel seu nom". També demana "governs responsables, polítics amb lideratge i claredat moral". Entre altres mesures proposa prohibir les "subvencions als mitjans de comunicació" i també prohibir per llei "gastar més del que es genera".

- Plantar batalla: "El nacionalisme ha triomfat perquè ens hem desarmat intel·lectualment i espiritualment". El llibre reivindica, en aquest sentit, a "Balmes, Gaudí, Verdaguer i Dalí" davant el "nacionalisme català de TV3".

- Dir a les coses pel seu nom: "El nacionalisme utilitza el llenguatge per colar-nos les seves idees: "Res de dir-los sobiranistes (...). Ens aclarim més si fem servir "separatistes".

- Patriotisme espanyol sense complexos: "no tinguem por de ser patriotes, estimar el que ens correspon i fer arrels". "El catalanisme -afegeixen- no és el futur, sinó una part d'un passat de dissimulada 'construcció nacional'".

- Trencar la bombolla mediàtica: "Algú va a fer alguna cosa per a assegurar la independència dels mitjans?" Es pregunten després d'explicar que "La Generalitat lliura cada any uns 35 milions d'euros a més de 670 mitjans de comunicació -també estrangers- en concepte de publicitat institucional". Recomanen no veure TV3, ni escoltar Rac1 ni llegir La Vanguardia.

- Fermesa perquè "no podem confiar en els governs i partits nacionals". "I això com s'arregla? No cedint".

- "Oblida't de Madrid": "Ja hem vist que no podem confiar en els governs i partits nacionals".

- "Dóna la batalla cultual". "No surten a TV3 però existeixen i n'hi ha a les nostres dues llengües". En aquest sentit reivindiquen a "Ruyra, Pla, Sagarra, Verdaguer, Puig, Gimferrer, Saladrigas" i altres.

- "Allibera't dels complexos": "s'ha acabat la por". I insten a "fer servir la bandera espanyola" o "apagar TV3 i no escoltar Rac1000 Pujols".

- Petits passos: "treure un plàstic groc del pont del nostre poble és un acte de dignitat".

- "Recuperar l'espai públic": "No podem esfumar-nos de l'espai públic", insisteixen i recorden les manifestacions del 8 i 29 d'octubre de 2017.

- "Deixa de finançar el nacionalisme i donar suport als teus".

18605-lafoto.jpg

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Juan Jose García, Cunit, 04/05/2020 - 09:04

El componente delictivo,es muy superior al componente separatista.Como en el argumento de la peli "La jungla
de cristal"esto más que una reivindicación política,es un atraco.

#7 Dory, Tarra, 04/03/2020 - 21:10

Espana y su region Cataluna: seras como un proprietario de edificio y alquilas un piso (Cataluna) a una persona (Rufian y otros q venieron de otras regiones y paises).. pasan anos y de repente el inquilino ya no quiere pagar los gastos y ademas quiere ser proprietario de este apartamento por las bravas :)))

#5 Pau, Barcelona, 15/02/2020 - 00:33

El nacionalismo es un gran negocio del que vive muy bien mucha gente, todos a costa del dinero público, eso es lo que se tiene que cortar, todas esas millonadas que nos roban para mantener a las redes clientelares, cuando se corte el grifo es cuando empezara a acabarse este régimen totalitario, xenófobo y clientelar.

#4 Emilio, Bcn, 14/02/2020 - 22:36

El nacionalismo español, en toda su largo historia, es y ha sido siempre agresivo y peligroso.

#4.1 Emilio, Bcn, 15/02/2020 - 02:18

Perdón, lapsus! Quería decir nacionalismo catalán!

#4.2 Menjamela Grandi, Anapurna, 15/02/2020 - 06:16

La 'boutade' del día. Y lo dicen los mismos que militan en un nacionalismo golpista e invasor como el del tarado de Maciá y su invasión de Prados de Mojón. Yo empiezo a pensar que tal vez habría que daros motivos reales para que lloraseis con razón. Vuestro patético lloriqueo propio de mocosos malcriados es insoportable. Una buena bufa..

#3 Juan Ricart, Barcelona, 14/02/2020 - 21:36

Felicitats Dolca per la feina!!!