Publicitat
Cultura · 17 de Novembre de 2013. 12:45h.

"Mas pagarà molt cara la seva irresponsabilitat"

Vargas Llosa: "És absolutament absurd i utòpic pensar que Catalunya pot independitzar-se"

"Mas pagarà molt cara la seva irresponsabilitat"

Vargas Llosa

El Nobel de literatura Mario Vargas Llosa ha manifestat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "pagarà molt cara la seva irresponsabilitat, perquè la primera perjudicada serà CiU". "Les últimes enquestes són molt indicatives", ha apuntat.

L'escriptor, en una entrevista a l'ABC, diu que "al final el famós seny català no és un mite és una realitat que s'imposarà, deixant enrere aquesta bogeria independentista impráctica i impracticable, perillosíssima per a Catalunya, encara més per a Espanya".

"Es comença a veure clarament -continua- que els independentistes catalans són una minoria molt activa i tan rudiosa com es vulgui, però minoria al cap ia la fi. No són més dels que són. Les aigües tornaran finalment a la seva llera i CiU i Artur Mas hauran de pagar els plats trencats".

Vargas Llosa considera que "és absolutament absurd i utòpic pensar que Catalunya pot independitzar d'Espanya en el context de la unitat europea, de la UE, és que seria absolutament antihistòric, absolutament anòmal".

"No pot succeir", diu, "pel fet en si mateix i perquè Catalunya és una part absolutament fonamental d'Espanya, i això ha estat així durant els últims cinc segles, i ho seguirà sent".

Finalment, preguntat per la desafecció que senten els catalans cap a Espanya, Vargas Llosa ha manifestat "aquesta desafecció ha anat potenciant i s'ha anat construint a part a l'escola i en part amb la col·laboració irresponsable d'alguns mitjans de comunicació. És molt trist".

Publicitat
Publicitat

132 Comentaris

Publicitat
#98 Jordi mm, castellar valles, 19/11/2013 - 13:34

Aquest Sr. es un premi Nobel, pero es un ignorant de la realitat de Catalunya.
Que no escrigui tant i que lleigeixi mes sobre Catalunya, i llavors podra opinar.

#97 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 19/11/2013 - 01:04

L'argumentació de Vargas Llosa és paupèrrima. És inacceptable en un premi Nobel. Faci el favor, si vol acabar de fer el ridícul, de revisar el que diu: axiomes no contrastats, redundàncies argumentals i diagnòstics obviament erronis.

#96 Julio, Barcelona, 18/11/2013 - 21:17

Sr. Vargas, dedíquese a escribir y en todo caso, si quiere, comente cosas de su pueblo y déjenos tranquilos.

#95 josep lluís, Benissanet, 18/11/2013 - 19:50

Señor Vargas Llosa, ¿tiene usted algún inconveniente en que su Perú natal se independizara de España y además lo hiciera con violencia (Batalla de Ayacucho)? Estoy seguro que no.Entonces,¿porqué lo tiene con Catalunya?Cuando,además, esta quiere hacerlo por la via democrática

#94 Juan , Montornes, 18/11/2013 - 18:46

Me da igual la historia, me da igual lo que diga este señor . Quiero que nos dejen decidir. Desde que volen l' independencia sha tornat a reescriure l'historia.Que el bombin