Publicitat
Cultura · 0 de de 0000. :h.

Mascarell cessa l'últim intel·lectual del tripartit

Laura Borràs substitueix Oriol Izquierdo com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes

Mascarell cessa l'últim intel·lectual del tripartit

Mascarell, amb el Consell Assessor de l'ILC

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat que proposarà al Govern el nomenament de Laura Borràs com a nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) en substitució d'Oriol Izquierdo. El fins ara director va ser nomenat al 2007, quan governava el tripartit dirigit per José Montilla. El conseller de Cultura era Joan Manuel Tresserras, d'ERC.

Borràs (Barcelona, 1970) és llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora cum laude en Filologia Romànica (1997) per la Universitat de Barcelona amb títol de Doctorat Europeu (1997), i Premi Extraordinari (1998) de la Divisió de Ciències Humanes i Socials de la Universitat de Barcelona.

Des de fa 19 anys, Borràs és professora de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Des del 2007 és la Directora Acadèmica del Màster en Literatura en l’era digital de la Universitat de Barcelona i el Grup 62. S’ha especialitzat en la difusió de la literatura en entorns digitals, particularment les xarxes 2.0.

Ha estat guardonada per la seva trajectòria amb la Distinció de Jove Investigador de la Generalitat de Catalunya (2001-2005) i des del 2000 dirigeix el grup de recerca Hermeneia, que estudia les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals i està format per professors de diverses universitats europees i americanes.

És membre de l’Internacional Literary Advisory Board de la Electronic Literature Organization (ELO), membre i professora del Programa de Doctorat Europeu Cultural Studies in Literary Interzones, Erasmus Mundus Joint Doctorate (EMJD/ University of Bergamo) i de l’Erasmus Intensive Program on European Digital Literatures que coordina la Université Paris 8.

Mascarell també proposarà que l'actual degà de l'ILC, Francesc Parcerisas, continuï en el seu actual destí, després de la reunió que ha mantingut amb el Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes, la primera des de l'entrada en vigor dels nous estatuts de l'entitat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Ramon, amistat per interès, no dura xq no ho és, 09/01/2013 - 21:50

Ah, però l'últim intel.lectual del Tripartit no va ser ell?... Mascarell no va ser sociata del PSOEpsc fins que es va esfonsar el vaixell?.

#1 Albert, Barcelona, 09/01/2013 - 19:54

Genial! La Laura és una excel·lent professional i millor persona. Quina alegria!

#1.1 qui tu ja saps, què hi ha de lo meu?, 09/01/2013 - 21:52

genial, Laura, quina alegria, sóc la narcisa, què contenta que estaré.

#1.2 Eva, Barcelona, 09/01/2013 - 22:06

Doncs no deus haver treballat mai amb ella....