Publicitat
Cultura · 13 d'Agost de 2012. 09:10h.

Mascarell frena el director del MNAC

El conseller de Cultura descarta treure "Nacional" i "Catalunya" del nom del museu

Mascarell frena el director del MNAC

Mascarell, en una foto d'arxiu

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que els atributs "Nacional" i "Catalunya" no s'eliminaran del nom del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) perquè seria "un error".

Mascarell ha emmarcat les declaracions de l'actual director, Pepe Serra, demanant divendres passat canviar el nom del museu en el context d'una "reflexió en veu alta sobre la dificultat d'explicar bé què conté el museu".

En opinió del conseller, el contingut del MNAC s'ha d'explicar "a través del nom" i l'actual denominació ja sintetitza tot l'art que s'exposa a les sales, des del romànic català fins als moviments d'avantguarda.

Mascarell ha obert la porta a estudiar un canvi d'acrònim i també ha dit que la "marca Barcelona" es pot aprofitar, però només per a contextualitzar-ne la situació i en cap cas per incloure-ho al nom.

El director del museu va declarar volia canviar el nou del museu perquè "no es pot anar pel món dient-se MNAC". "No es pot renunciar a una marca com Barcelona”, i és per aquest motiu, va dir, que el nom del museu ha de canviar “segur”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Lluís, Barcelona, 13/08/2012 - 16:15

La governança en Cultura a la Generalitat des de la democràcia mai havia estat tan grisa, subterrània i anticatalanista com ho és ara amb el Mascarell. Prou d'enriquir empresaris i a fer polítiques de democràcia cultural!

#9 Drets d'imatge, Bcn, 13/08/2012 - 13:31

Amb la marca "Barcelona" es fan diners i tothom et coneix. Amb la marca "Catalunya" no. Algú ho havia de dir.

#8 spanish, Madrid, 13/08/2012 - 12:48

estos son los grandes problemas que acucian a los estomagos agradecidos asi vamos

#7 joan, manresa, 13/08/2012 - 12:41

tin.)ya la va donar el Sr.Montilla ( PSC-PSOE)al inici del seu mandat.,i el PP recull el seu testimoni,aqmb mes virulencia que mai.,només cal lleguir las declaracions del portaveu del PP de fá pocs díes.,devant d'axó la " Familia Espanyolista PP-PSOE" vómita sobre tots els mitjans i com no al e-N

#6 joan, manresa, 13/08/2012 - 12:35

El Casal,12,15 h.--Menys mal que encare tenim personas al Govern amb inteligencia i seny...,Sr.Conseller pari aquesta desbarrade del Sr.Director del MNAC...,fot olor de sofre...,are en sentirem cada día de propostas aigualadoras sobre tot lo que tingui olor d'identitat Catalana..,la consigna (con