Publicitat
Cultura · 21 de Març de 2013. 12:07h.

Mascarell fuig d'estudi sobre Bru de Sala

El conseller atribueix la polèmica a "una interpretació incorrecta"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha lamentat que "s'hagi fet una interpretació incorrecta" sobre els 123.000 euros que cobrarà Xavier Bru de Sala per l'Any Espriu i, en aquest sentit, ha retret que "ningú no ens ha trucat -ho ha dit dues vegades- per demanar-nos que hi havia darrere d'això". 

"Ens agraden més les polèmiques que les preguntes", ha afegit en declaracions a L'Oracle de Catalunya Ràdio. A més, ha respost amb un "si això ho resol" al prec del filòsof Bernat Dedéu que, en un article a El Punt-Avui, li va dir: "ens deus 123.000 euros: amb IVA".

El titular del Departament considera que aquesta informació "tal com s'ha posat, una xifra sense explicació pot resultar enganyosa" perquè, segons ha apuntat, "estem parlant de dos anys de feina, d'una xifra que inclou el comissariat general, el comissariat de l'exposició central i de dues més, la redacció de la frase de l'Espriu del dia que surt als diaris, la recerca de patrocini, l'elaboració de la memòria de l'esdeveniment, les dietes, els viatges; ho inclou tot".

Les afirmacions del conseller de Cultura, malauradament, no s'ajusten a la realitat perquè el director d'e-notícies, Xavier Rius, va enviar un mail a la cap de premsa de Cultura, Cristina Crespo, divendres 8 de març a les  22:04 -juntament amb la informació publicada al DOGC- abans de publicar aquella notícia. Rius també va enviar, al mateix temps, un tuit al conseller; del qual tampoc  va haver-hi resposta i va insistir, amb dues trucades telefòniques, dilluns 11 de març a les 10 i les 12 del matí aproximadament.

La resposta de la conselleria no va arribar, primer per telèfon i després per mail, fins a la tarda. Cultura no va negar els fets, però va justificar els 123.000 euros de sou perquè treballarà "més enllà del 2013" i inclou les despeses de "diverses activitats".

Ferran Mascarell, durant l'entrevista
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Marc, Tarragona, 22/03/2013 - 02:08

Per fer la feina té gent del Departament de Cultura a la seva disposició, ell només "pensa".

#6 carmen, barcelona, 21/03/2013 - 21:12

Es una vergonya Mas que permetis aquets sous i tu segueixis amb les retallades.

#5 Plotiu, Barcelona, 21/03/2013 - 16:03

La exposiciò Espriu del CCCB la treballa Julià Guillamon, no Bru de Sala, que no fa res. Un altre sou, feu comptes...

#4 pep, manresa, 21/03/2013 - 13:50

Sí, en canvi segur que si li preguntes sobre la Rahola, et contestarà ràpid i honestament sobre totes les subvenCiUns de La Vanguardia Española, la Telecirco, su madame Cuní i la nostra d'ells (entre d'altres), totes per un valor infinitament superior als 123.000 euros.

#2 Pepe, Barcelona, 21/03/2013 - 13:00

Si aixó no és una vergonya... Lo més divertit és el terrible esforç d'en Bru de Sala per escollir una frase diaria d'Espriu que publicaran els diaris: aixó ja deu sortir per uns 30.000 euracos. En Sellarés podria encarregarse d'el "clipping" de l'any Espriu: 25.000 euracos més....