Cultura · 8 d'Abril de 2013. 18:48h.

Mascarell 'oblida' els dos únics autors nord-catalans

Joan-Lluís Lluís i Joan Daniel Bezsonoff no van ser convidats al Saló del Llibre de París

Mascarell 'oblida' els dos únics autors nord-catalans

Joan Daniel Bezsonoff i Joan Lluís Lluís

L'Institut Ramon Llull, que depèn del Departament de Cultura, no va convidar els dos únics autors nord-catalans, Joan-Lluís Lluís i Joan Daniel Bezsonoff, al Saló del Llibre de París, celebrat entre els dies 22 i 25 de març.

En canvi, entre la vintena d'autors que es van promocionar a la capital francesa hi va haver escriptors en castellà com Eduardo Mendoza, Juan Goytisolo i Javier Cercas, que fa cinc anys van rebutjar la invitació de l’Institut Ramon Llull per anar a la fira de Frankfurt de 2007, quan Ferran Mascarell era conseller de Cultura.

La resta dels autors que van participar a la cita van ser Sebastià Alzamora, Arnal Ballester, Jordi Bernet, Jaume Cabré, Javier Calvo, Maite Carranza, Miguel Gallardo, Alicia Giménez Bartlett, Mercè Ibarz, Salvador Macip, Gabriel Janer Manila, Berta Marsé, Imma Monsó, Miquel de Palol, Sergi Pàmies, Marc Pastor, Rubén Pellejero, Jordi Puntí, Carme Riera, Albert Sánchez Piñol i Francesc Serés.

A més, sota l'eslògan 'Barcelone, ville des prodiges',  també es van fer actes relacionats amb Josep Pla, Joanot Martorell, Maria-Mercè Marçal, Mercè Rodoreda i Manuel Vázquez Montalbán. França és el segon país receptor de literatura catalana, ja que anualment es tradueixen una quinzena d'obres al francès.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#17 Kropotkin, Vic, 09/04/2013 - 16:37

Si hay algo que envidiamos de la Cataluña Norte... perdón, del sureste de Francia, es que allí el catalán ya no molesta...juas, juas

#16 Paris, Sóller, 09/04/2013 - 13:14

En aquest web m'han censurat un comentari sobre la decisió de convidar Alzamora i Janer Manila al Saló del Llibre de París simplement perquè he recordat que van ser còmplices intel·lectuals (cobrant, és clar) del Govern corrupte de Matas. Què passa aquí? On és la llibertat d'expressió.

#15 spanish, Madrid, 09/04/2013 - 12:45

son franceses no ? pues que pague Francia

#14 pepe, andorra, 09/04/2013 - 11:28

es una cuestión técnica, creo yo, no creo q España, por ejemplo, pagara los gastos de Vargas Llosa solo pq escribe en español. Es mas, yo creo q los gastos para estas cosas se los tiene q pagar cada uno o en todo caso los organizadores de la feria. Otra cosa son los políticos buscando foto.

#14.1 Gerard, Barna, 09/04/2013 - 18:33

Precisament has anat a triar-ne un que ha rebut més pasta que cap altre escriptor. Tens un ull clínic.

#13 Kropotkin, Vic, 09/04/2013 - 10:34

Pero a estos el viaje se lo debe de pagar Hollande. ¿No...? Jua, jua, jua,...