Cultura · 9 d'Abril de 2009. 09:37h.

Matthew Tree insta a "prohibir la religió a les escoles"

"Si Déu hagués viscut alguna vegada, per una pífia com va fer, no mereixeria viure gaire més"

Matthew Tree insta a "prohibir la religió a les escoles"

Matthew Tree

L'escriptor Matthew Tree, entrevistat per Francesc Puigpelat a l'Avui, ha reconegut que "la meva percepció, des d'una experiència als 14 anys, és que Déu no existeix", a més d'assegurar que "la religió es basa en informació incorrecta". En aquest sentit, lamenta que "només un 10% de les persones que han crescut en una família religiosa surten de la religió. Per això hauria d'estar prohibit donar formació religiosa als nens".

"Si em parles d'ensenyament de la creença religiosa com si fos una cosa certa, esclar que ho prohibiria. Per la mateixa raó que prohibiria ensenyar la negació de l'Holocaust i que la terra és plana", explica. "Aquí l'Església catòlica ha practicat tortura psicològica a generacions i generacions de nens. I és per això que la religió aquí segueix sent un tema tan delicat", considera. "Si Déu hagués viscut alguna vegada, per fer una pífia com va fer, no mereixeria viure gaire més", sentència.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#31 Mikel, Girona, 10/04/2009 - 15:54

Gombau (Vidrà) Ets un CATETO dels grans. El fet diferencial català comença escrivint bé el català.

#30 jordi de OLot, OLOT, 10/04/2009 - 10:22

Lo que hay que prohibir es la infamia separatista del Estatut. !Viva España !

#29 MERY, Villena, 10/04/2009 - 07:42

Creo que a toda esta gentuza que dice lo que la gente tiene que creer, o sea: sus dogmas progres sectarios, hay que denunciarlos y despreciarlos socialmente por atentar contra la dignidad y la libertad del pesonal, pues, ello.

#28 Gombau, Vidrà, 10/04/2009 - 00:09

Fixeu vos q casi tots els fanatics seguidors de la secta del Rouco Varela son Castellans, Espanyols.Hasta amb aixo pots constatar el fet diferencial Catala.Quan morin la gent q ara te mes de 60 anys la religio sera a Cat una cosa atsolutament testimonial.

#27 sulfuro sulfuro, Barcelona, 09/04/2009 - 23:20

Y yo prohibiría a los gobiernos autonómicos dar la sopa boba a algunos hijos de la Gran Bretaña.