Publicitat
Cultura · 15 de Juliol de 2014. 14:23h.

Medalla d'Or del Parlament per a Josep Carreras

Per la seva carrera artística i lluita contra la leucèmia

Medalla d'Or del Parlament per a Josep Carreras

Josep Carreras

La mesa del Parlament, a proposta de la presidenta, Núria de Gispert, ha acordat per unanimitat atorgar al tenor Josep Carreras la medalla d’honor del Parlament en categoria d’or, la màxima distinció de la institució, la qual li serà lliurada en el decurs d’un acte institucional el 9 de setembre.

La presidenta i la mesa han decidit distingir enguany Carreras en consideració a la seva “rellevant” carrera artística i a “l’acció cívica de profund impacte social” que ha dut a terme contra la leucèmia mitjançant la fundació que va crear fa un quart de segle amb aquesta finalitat, segons que ha dit de Gispert.

“Amb el conreu del seu talent i amb el seu testimoni vital, Josep Carreras projecta universalment els valors de l’esforç, de l’excel·lència i de la solidaritat”, segons l’acord de concessió. Josep Carreras s’ha mostrat partidari de la independència de Catalunya, tal com va mostrar una vegada al Camp Nou, quan va exclamar ‘Visca Catalunya lliure!” davant les càmeres de televisió.

Nascut a Barcelona el 1946, Carreras hi va cursar estudis musicals i hi va iniciar la carrera professional, al Gran Teatre del Liceu. Ha cantat als teatres i festivals més importants del món. El seu repertori inclou més de seixanta papers operístics i més de sis-centes cançons dels més diversos estils, i la seva discografia, més de cent cinquanta gravacions.

Ha rebut nombrosos discs d’or i de platí, i premis i distincions arreu del món. El 1992 va assumir la direcció musical dels jocs olímpics de Barcelona.

Juntament amb un equip de científics i empresaris, i amb el suport de la seva família, Carreras va crear el 1988 a Barcelona la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, després de superar ell mateix la malaltia. Posteriorment, se’n van crear també d’anàlogues als Estats Units, Suïssa i Alemanya.

L’objectiu primordial de la fundació és aconseguir que algun dia la malaltia sigui cent per cent curable, motiu pel qual la recerca científica és un puntal de la seva activitat. Altres àmbits d’actuació de la fundació són la promoció i recerca de donants de medul·la òssia i sang de cordó umbilical, el suport a infraestructures hospitalàries, l’atenció a pacients i familiars, la formació i la sensibilització.

Des que la va crear, Carreras compagina les seves activitats professionals amb la presidència de la fundació, i organitza concerts per contribuir activament a finançar-ne els projectes.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Calígula, Girona, 15/07/2014 - 20:59

En los ultimos 20 años la única actividad que se le conoce es la de mostrarse a favor del independentismo y alguna vez intentando "chupar" cámara de una forma patética. Os acordáis? O no queréis recordarlo!

#1 Serrallonga, La Selva interior, 15/07/2014 - 16:21

Excel?lent noticia. Poques persones es mereixen com ell, aquest reconeixement.
El seu esforç davant la leucèmia es extraordinari.
Els que d'una manera o altre tenim família afectada per aquesta maleïda malaltia mai l'hi estarem prou agraïts.
Moltes gràcies mestre!!

#1.1 -emilio, a, 15/07/2014 - 17:19

la medalla se la dan por haberse posicionado a favor de la independencia.