Publicitat
Cultura · 10 d'Abril de 2018. 21:22h.

Miquel Giménez: "no tenim intel·lectuals"

El periodista lamenta que no hi ha "ni un Eugeni d'Ors ni un Pla ni un Sagarra"

Miquel Giménez: "no tenim intel·lectuals"

El periodista Miquel Giménez a la presentació

El periodista Miguel Giménez ha lamentat que "no tenim intel·lectuals" i que troba a faltar "gent d'un cert nivell intel·lectual" durant la presentació del seu llibre: 'YoMoriartyLos diarios del profesor', de Dracmaycat Edicions, que ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda a la llibreria Gigamesh

"Trobo a faltar un Moriarty, perquè trobo que els herois que tenim són massa de pa sucat amb oli i que els dolents són massa de plastilina" ha explicat el periodista durant la presentació del seu llibre. "Jo no sé veure ni un Jaume Passarell, ni un Eugeni d'Ors, ni un Pla ni un Sagarra, trobo que la vulgarització que s'ha fet de la política, de la cultura, de la literatura és tan gran que quan hi ha una tia com l'Empar Moliner, diu que és escriptora, vol dir que alguna cosa hem fet malament" ha assenyalat. 

Giménez ha criticat que "hem fet prestigis de vulgaritats, hem fet mites de coses que no tenien cap mena de substància. Hem arribat a tal perversió que, fins i tot, donem coses per bones coses que són dolentes" i ho ha atribuït a una "pèssima educació infantil".

El periodista ha apuntat que "no hi ha nivell intel·lectual, ni entre els polítics, ni entre els que es pretenen intel·lectuals", ja que "aquí un intel·lectual és algú que diu que Santa Teresa d'Àvila era catalana, o el Cid Campeador. A veure, si vostè vol considerar al Francesc-Marc Álvaro un intel·lectual..., que ja sé que no" ha ironitzat.

whatsapp-image-2018-04-10-at-21.01.31.jpeg

L'exministre Celestino Corbacho parlant amb l'exdiputat Ricard Fernàndez Deu.

"Tant de bo tinguéssim intel·lectuals, però no n'hi ha. El president Tarradellas tenia un fons de vida al darrere, i lectures, moltes lectures, jo veig polítics en exercici avui en dia que diuen 'cocretas'" ha lamentat Giménez. "Quants llibres llegeixen els polítics?, han llegit Camus?, és una pregunta que faria a qualsevol càrrec públic: sap qui és Camus?, li sona Chesterton?" s'ha preguntat el periodista.

Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#22 Borrell ll, Girona, 11/04/2018 - 15:44

Intel·lectuals ... allò que se'n diu intel·lectuals, no ho se, però home, tenim uns afiliats a un determinat partit que es treuen un màster amb dues nits. Busca per allí a veure si trobes els teus intel·lectuals.

#21 Sarola, Castelldefels, 11/04/2018 - 14:33

No entenc perque subestimen des de el punt de vista intel.lectual a en Tuturul.l

#20 La Pepita del Raval, Cadaques, 11/04/2018 - 14:09

Miquel, que no te enteras. Claro que hay intelectuales de reconocido prestigio : Pili Rahola, Rufián, Mikimoto, Q. Salles, Baños i Fernández, El Imán de Vic i A.Colom, Cucurull, Marta Ferrusola, ......

#19 Capit@n España, ca.ca de vaca, 11/04/2018 - 13:13

Si Miquel, Tenim a Gabriel Rufiàn..Et sembla poc???

#18 Métodos Robertson, Bcn, 11/04/2018 - 12:45

Encara més senzill que amb els Robertson, que apreníes anglès en quinze dies. Aqui no cal estudiar ni òsties, per fer-te intelectual només et cal deixar-te creixer una barba i els cabells largs (si no en tens prous, els del clatell), llavors surts a dir bestieses com abans pero semblaràs un altre.