Publicitat
Cultura · 13 de Novembre de 2013. 18:40h.

Montserrat Caballé s'emociona en parlar contra la independència

La soprano diu que la Via Catalana "humilia": "les cadenes són per a l'esclavitud"

La soprano Montserrat Caballé es va emocionar després de posicionar-se contra la independència de Catalunya, durant una xerrada a Saragossa davant d'una cinquantena de persones el passat mes de setembre, i que va ser posteriorment penjada a youtube.

"Necessito dir això", va començar Caballé, per a continuació recordar que "sóc de Nacions Unides des del 88 i ens han ensenyat la convivència. Els pobles del món hem d'estar units. No podem fer cadenes, les cadenes són per l'esclavitud. Les cadenes humanes són per separar".

"Les cadenes poden ser de ferro, d'or, de plata, però han de ser bones cadenes. No han de ser cadenes que separen i humilien", va afegir. En aquest sentit va assenyalar que "s'ha dit que hi ha hagut un milió i mig de persones a la cadena, on estaven els 7 milions?".

La soprano també va explicar que "en un sopar molt important a la Generalitat, estàvem amb el president Pujol i la seva dona i el 'ministre' de Cultura -i no és que jo l'odiï- em va dir que jo era una catalana universal però que el meu únic defecte era haver-me casat amb un estranger. Em va resultar patètic. Em vaig aixecar de la taula per marxar, però Marta Ferrusola em va agafar de la mà i em va dir 'seu, hi ha gent que no sap el que diu'".

"Quan tens la sort de viatjar per tot el món, com m'ha passat a mi, i coneixes tants pobles i tanta gent diferent, t'adones que les hostilitats no funcionen", va opinar, a més d'indicar que "he estat una ambaixadora d'Espanya com tots els cantants. I com em van ensenyar a les Nacions Unides, per la unió de les gents i dels pobles. Qui posa cadenes em fa mal, s'extirpa tota la resta, la fa fora".

"Estic molt feliç d'haver nascut a Barcelona, d'haver-me casat amb un aragonès, que la meva mare fos de València i que els meus fills hagin estudiat a Espanya", va sentenciar. Després d'aquestes paraules, i de rebre una ovació, Montserrat Caballé va haver d'eixugar-se les llàgrimes dels ulls.

Caballé, durant l'acte
Publicitat
Publicitat

278 Comentaris

Publicitat
#194 Manuel, Madrid, 26/09/2017 - 12:56

¿Recordará esta entrañable ancianita el artículo del ABC de Alfonso Ussia (5 de Mayo de 1993) en el que se alegraba de que fuera en el último puesto de una lista de CiU porque, de ir en uno que pudiera obtener escaño, habrían tenido que reformar el edificio para que entrara su "gordo culo"? Supongo que no...

#193 alex, barcelona, 13/04/2014 - 12:25

acordaros quien lucho en catalunya en la guerra civil los gallegos andaluces vascos aragoneses y los catalanes donde estaban en los pirineos direcion francia para luego venir a decir que ya som aki me gustaria saber cuantos lucharian por la independecia

#192 Tori, manlleu, 27/11/2013 - 00:21

Que es pot esperar que digui una persona de l'edat de la Caballé,i que es beneficia mes dels de fora que dels d'aqui!Per molt que hagui fet per el Liceu,etc...Respecto la seva postura,com respecto la de tothom,però que no me la posin d'exemple de res,que sempre m'ha semblat que "facheja"una mica,o

#192.1 Pere, Barcelona, 28/12/2013 - 08:57

Que te creus que te crec , antes de ser com tu me murc...... Bobo !!!

#191 BEJOTA, BCN, 23/11/2013 - 21:09

A QUÍ TENIU ELS TRENCAPATRIES ?ELS "UNIONISTES",TENIM A M. CABALLÉ A BOADELLA, AL DR. ALEIX VIDAL-QUADRAS,A PIQUÉ A JOSEP PLA, A J.Mª GUIRONELLA, A PAU GASOL ,ETC. (Vius o morts ,però els millors.)

#190 Jessica, Rubí (Barcelona), 23/11/2013 - 01:33

Admiro musicalment aquesta dona, MOLTISSIM!

Jo em considero independentista. Em consta que la Caballé ho ha donat tot pel Liceu abans i després de cremar-se.

Que si veieu "Caballé, más allá de la música" veureu que es una gran persona. Vull pensar que o l'han comprat o que no està ben informada

#190.1 Marcos D., Barcelona, 07/02/2014 - 13:46

No has escoltat RES del que ha dit.

Aquesta dona coneix de primera mà que el nacionalisme i les fronteres tan sols porten dolor i discriminació i que no serveixen per res.

¿Ja estàs ben segura que no tan informat mal a tu? ¿Que no t'han fet creure que tot canviarà, perquè en el fons, no canvïi res