Cultura · 21 d'Abril de 2010. 10:35h.

Monzó creu que la reforma de la Diagonal és "pur malbaratament"

L'escriptor lamenta "el desvergonyiment d'Hereu"

Monzó creu que la reforma de la Diagonal és "pur malbaratament"

Hereu, en una imatge d'arxiu

L'escriptor Quim Monzó, en un article d'opinió a La Vanguardia, considera que la consulta de la Diagonal "és un escàndol". "Primer, es treuen de la màniga una reforma innecessària, pur malbaratament, simplement per interessos d'un alcalde necessitat d'invents del TBO (el dels Jocs Olímpics d'hivern és un altre)", lamenta.

"Després, perquè el populatxo cregui que l'Ajuntament li interessa la seva opinió, plantegen una consulta popular en què cal triar entre tres opcions, l'A (bulevard), la B (rambla) i la C (deixar l'avinguda tal com està). Però, tot seguit amaguen la opció C per que a la majoria dels ciutadans li passi desapercebuda", denuncia.

A criteri de l'escriptor "és demencial que gent sense cap preparació específica (i des dels setze anys) decideixi sobre qüestions d'urbanisme. Com sap un lego en urbanisme el millor per a una de les artèries principals de la ciutat? Això de Hereu és populisme rastrer".

"El desvergonyiment d'Hereu demostra que, més que la ciutat, el que li importa és la seva permanència en el càrrec, costi el que costi barret de copa del qual pugui anar traient conills. Si de veritat li importés la Diagonal i no els seus propis interessos electorals, el decidirien els urbanistes i punt", afirma.

"En una nova mostra de barra, abans d'ahir Hereu va carregar contra els ciutadans que tinguessin intenció de votar l'opció C. Una nota de Efe explica que Hereu adverteix que votar l'opció C a la consulta sobre la Diagonal 'és conformisme, és confusió, no porta a prendre cap decisió'", recorda.

Monzó es pregunta "com pot algú plantejar una consulta i, simultàniament, despotricar d'una de les opcions i menysprear als qui hagin decidit votar-? Imaginen una Junta Electoral que convoqués eleccions lliures i alhora digués que, sobretot, a l'opció C no s'ha de votar?"

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Cristian, Barcelona, 16/05/2010 - 23:14

Opción A => 3%
Opción B => 3%
Opción C => Tener que kenformarse con solo copular con mi mujer otro año más

#23 cartanya, bn, 23/04/2010 - 19:56

Laia, això no passarà, un petit exemple en una comunitat, tenien que canviar el terra de la escala, digueren que cada un, poses una creueta en les mostres que per l`ocasió, van posar. Dons la que quasi ningú avia demanat es la que es va posar. Diagonal =

#22 LAILA, Barcelona, 23/04/2010 - 11:12

Cal votar i recordar que hi ha una tercera opció a la que proposa Hereu : la C = deixar-la com esta

#21 Marta Rius, Barcelona METRO-polis, no TRANVIA-polis, 23/04/2010 - 07:09

En comptes de posar el Metro per la Diagonal, i fer de Barcelona una ciutat moderna com Madrid, aquest Hereu es dedica a posar papereres, bancs de disseny i ridiculeses propies de pijo de casa bona que es i es nota; Hereu, saps que es el Metro? Pijo-Hereu

#20 LLUIS, bcn, 22/04/2010 - 23:25

proposo una manifestacio ciutadana
una hora de sortida i una de tornada
amb una pancarta que digui
SALVEM LA DIAGONAL