Publicitat
Cultura · 17 de Maig de 2011. 08:41h.

Monzó critica el passat falangista d'Anglada

L'escriptor considera que el líder de Plataforma per Catalunya no és cap "llumenera"

Monzó critica el passat falangista d'Anglada

Josep Anglada

L'escriptor Quim Monzó, en un article d'opinió a La Vanguardia, considera que "les grans imatges d'aquests dies de campanya són les dels treballadors negres que pengen cartells de PxC, uns cartells on es llegeix 'Primer, els de casa'" .

"La incongruència de PxC és evident: el partit de Josep Anglada basa el seu discurs en la lluita contra els immigrants, i que ara els utilitzi perquè li pengin cartells és grotesc. Anglada ha presentat dues excuses", constata.

Per l'escriptor, "el PxC fa el paperina. Fa el paperina si és veritat que Sánchez s'havia cregut que els negres se li oferien per enganxar cartells. ¿Aquest home vol ser alcalde de Manlleu? Jo, si fos xenòfob, per liderar les meves ànsies racistes municipals no votaria mai a un home tan curt".

"Amb la segona excusa també fan el ridícul. Si Anglada és coherent amb el que predica, per molt que hagin contractat els serveis d'una empresa, si aquesta empresa li envia pakistanesos rescindeix immediatament el contracte. Perquè és evident que algú farà fotos i això el deixarà en evidència. Una altra llumenera", critica.

"La carrera de Josep Anglada és impressionant. Amb el nom de José Anglada va militar durant anys a Fuerza Nueva i va ser candidat pel Front Nacional de Blas Piñar. Després, com no li quedava molt on agafar-se, ell, que amb camisa negra i el braç aixecat somiava tornar a Espanya al bon camí, es va canviar el nom a Josep i va provar a veure si, dissimulant i agitant les aigües de la xenofòbia comarcal, treia el ventre de mal any".

"Però li costa tant dissimular ... Fa tot just vuit anys, al Canal 9 va declarar el seu amor per l'àguila franquista: 'Porto l'àguila al cor, però políticament ara no m'interessa explicar-ho'. Doncs, si no t'interessa explicar-ho, no ho expliquis, gamarús", conclou.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#24 Albert Freixas, Girona, 18/05/2011 - 12:50

Collons quin gran delicte haver estat de falange o força nova !!!. Em sembla que eran partits legals que es presentaven a les eleccions amb més o menys éxit. Que te de dolent.?. Es que aERC per possar un exemple no han hagut ex membres de Terra LLiure (Ojo que aquest si que possaven bombes).

#24.1 oscar, 22@, 18/05/2011 - 18:33

Albert, ves amb compte perquè si el Blas Piñar et veiés escriure el nom del seu insigne partit en català, no dubtaria en afusellar-te immediatament. I haver militat a aquests 2 partits, si que té molt de dolent, Albert. És el pitjor. És penós que algú que es diu com tu pensi el que penses.

#24.2 Albert Freixas, Girona, 19/05/2011 - 13:52

Apreciat amic,
T´equivoques. Jo vaig ser President de FN a Girona i tinc al meu poder propaganda escrita que varem fer al seu moment de Força Nova en català. Per cert es tracta d´un Congrés q precisament clausurava en Blas Piñar. Ho tinc a dispossicio de qui ho demani. Gràcies.

#24.3 Jaume, Barcelona, 19/05/2011 - 23:14

De Falange i de Fuerza Nueva no hi han antecedents violents o criminals de cap tipus. Mai, mai, mai. De Carlos Francisoud, a la llista de Badalona de PxC, tampoc. Google ...

#24.4 jaume, lleida, 26/05/2011 - 00:18

mare meva noi...mirat videos del anglada aket akompañat del francos...fragas i compañias.. Si vols una grande y libre votal ome...ke no pase re

#23 Jaume, Barcelona, 17/05/2011 - 23:24

Doncs sí, un partit xenòfob de pet i porró és el que és PxC. En l'art de fotre pena i fàstic, primer els de casa, primer l'Anglada.

#22 Font Paulus, tot menys comunista, Katalonien über alles, 17/05/2011 - 19:04

Avui estic com un llum; Xavi Trias Alcalde de Barcelona, la Kapital de la Nació, i Josep M Vila d'Abadal i Serrra i/o Josep Anglada i Rius alcaldes de Vic. Tot sigui per la Pàtria, catalana evidentment.

#21 Willi, BCN, 17/05/2011 - 18:32

Quina publicitat: l´èxit del 22 està garantit.

#20 Dani, bcn, 17/05/2011 - 16:08

Millor extracomunitaris que espanyols.
Perquè ens accepten com som, no defensen l'espoli fiscal, no ens diuen que som com ells, no ens limiten poder polític, no ens fan parlar en el seu idioma, no llencen petards quan guanyen o perdem, no ens insulten, i no posen la musica a tot drap