Publicitat
Cultura · 3 de Desembre de 2013. 14:02h.

Monzó qüestiona el 'caganer'

"No he sabut mai veure què té de 'taaan' divertit"

Monzó qüestiona el 'caganer'

Imatge del caganer

L'escriptor Quim Monzó, en un article a La Vanguardia, qüestiona la figura del caganer i fa referència a la polèmica viscuda dies enrere després que una empresa decidís comercialitzar la Moreneta en posició de defecar. "Que la revolució d’aquest Nadal als pessebres és la Moreneta caganera és de tota evidència i no cal parlar-ne més", assenyala.

"Déu me’n guard, però, de dir-ne què en penso. Vés a saber si em cauria una querella d’alguna associació cristiana d’aquestes que se l’agafen amb paper de fumar. Suposo que –això sí– puc dir que jo, amb sinceritat, al caganer no li veig cap solta, sigui de la Mare de Déu, dels Beatles, de Messi, de Putin o dels Estopa, que de tots aquests personatges n’hi ha, i de molts altres", assenyala.

"No he sabut mai veure què té de taaan divertit, ni tan sols quan –abans de la febre per afegir-ne nous models cada any– n’hi havia un i prou: més gran o més petit, amb boina o amb barretina, amb pipa o sense, i poca cosa més. Quan, lustres enrere, algun conegut em mostrava, orgullós, la seva col·lecció de caganers, jo em preguntava on hi veia la gràcia. ¿En el fet que defeca?", conclou.

Imatge de l'article

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 ramon, barcelona-c, 04/12/2013 - 13:21

El caganer em sembla una mostra de mal gust i d'un país groller . Típica actitud catalana " el mon te unes regles però nosaltres som aixi i s'ens refot ,no som capaços d'assolir l'independencia però donem mostres de "caracter" ". Que pobre .

#8 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 03/12/2013 - 23:56

Respecto la seva opinió, però penso que aquestes coses depenen molt de la tradició familiar. A mi el caganer m'encanta, el trobo original, simpátic i transgresor. En canvi el tió no em diu res,

#6 Pep, Girona, 03/12/2013 - 20:18

Y yo questiono a Monzo. Que tiene el que sea taaan divertido?

#6.1 LLUC, 2014, 04/12/2013 - 07:45

Pués que no hace faltas de ortografía como tu.

#6.2 Pere, Valencia, 04/12/2013 - 09:35

La verdad es que Monzó lleva una década siendo un coñazo. Pero vaya tela de faltas de ortografía Pep :s

#5 Albert, Barcelona, 03/12/2013 - 19:01

Tot i que no combrego gaire sovint a la mateixa parròquia que el senyor Monzó, sempre he estat un consumidor i admirador de la seva obra literària.
No només no trobo "taaan" graciosos els caganers, sinó que ni tan sols han estat una tradició estesa i encara menys generalitzda fins fa poques dècades.

#4 Si te fijas bien...., Pina Sant Jaume, 03/12/2013 - 16:23

Si te fijas bien verás salir por ahí, la pregunta de Mas y de Junquerás a final de mes. Mejor si miras tapándote la nariz.