Cultura · 19 de Setembre de 2012. 10:42h.

Monzó retreu al Rei que vulgui "vendre'ns la moto"

"Que busquin almenys un negre més informat i sobretot més hàbil"

Monzó retreu al Rei que vulgui "vendre'ns la moto"

Capçalera de l'article

L'escriptor Quim Monzó, en un article a La Vanguardia, qüestiona la carta del Rei, així com "la redacció recargolada que fa servir la persona o ésser que li escriu tant aquestes cartes com els discursos de Nadal".

"Quina obsessió a dir-ho tot de forma poc fluïda. Suposo que deuen considerar plebees les normes d'Orwell sobre com redactar bé. A més, al populatxo li cau la bava quan sent algú que parla de manera alambinada", afegeix.

Monzó analitza els diferents punts de la carta i es pregunta "¿per a qui la escriu la carta, doncs? No pas per a nosaltres. Queda clar en el consell final, que ens recomana tenir com a model 'els valors que han destacat en les millors etapes de la nostra complexa història i que van brillar en particular en la nostra Transició Democràtica…'".

"Una transició que precisament aquests últims mesos ha estat qualificada per molts catalans com un procés covard que és a l'origen de molts dels nostres mals actuals! Puc arribar a entendre que no vulguin canviar de retòrica, però que busquin almenys un negre més informat i sobre tot més hàbil, si el que volen és vendre'ns la moto un cop més", conclou.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 Hernando, Barcelona, 19/09/2012 - 21:08

"Una gallina xica, pica, camatorta i ballarica va tenir sis polls xics, pics, camatorts i ballarics. Si la gallina no hagués estat xica, pica, camatorta i ballarica, els sis polls no haguessin estat xics, pics, camatorts i ballarics"

Lenguaje llano.

#9 spanish, Madrid, 19/09/2012 - 14:27

vaya uno que ca a insultar con él lo tendriamos muy fácil nunca habla de los milloncetes que recibe la Vanguardia para que no cierre y le haga el trabajo sucio a Mas

#8 Enric, BCN, 19/09/2012 - 12:48

Monzo. La carta del Rei no està dirigida als catalans. Si la llegiu amb atenció un altre vegada, veureu que va dirigida a la Reina Sofia.

#7 catalana, barcelona CATALUNYA, 19/09/2012 - 12:30

Todos estos "espanoles" que rondan por aquí... sobráis, como sobra internacionalmente vuestra ñ. Espana es vuestra nación, como es-pana vuestra manera de pensar.
VIVE Y DEJA VIVIR...
i, per sobre de tot, viviu la vostra vida i deixeu que la resta del món, el civilitzat, visqui la seva.

#7.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 19/09/2012 - 12:52

Una forma habitual de demostrar lo civilizado que es uno, es respetar, no insultar ni faltar al respeto... a ver cuando se deciden ustedes...

#6 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 19/09/2012 - 12:21

Cada vez es más claro que es prácticamente imposible encontrar un secesionista capaz de argumentar sin recurrir al insulto, el desprecio y la falta de respeto hacia los españoles. Es esta la manera que pretenden manejar el proceso de secesión entre insultos, desprecios y faltas de respeto?

#6.1 Jordi, Barcelona, 19/09/2012 - 13:39

Quizás los que pueden o trabajamos o nos da pereza por el entorno y sus limitaciones. Lo he hecho por el latiguillo "es prácticamente imposible encontrar un [...}" Es tu libertad escribir e indignarte con las malas respuestas. Quizás lo que dices sólo despierta lo más primario de algunos. Saludos

#6.2 Josep F. Roura, Figueres, Alt Empordà, 19/09/2012 - 19:54

Mohammed, lo que dices es falso. Te invito a venir a Catalunya y compruebes tú mismo que los ciudadanos normales (que no súbditos) tenemos argumentos racionales. Lo conocemos todo de España. En cambio, he conocido ingenieros de Madrid que no sabian que tenemos la ç o la ny, y eso es muy triste.

#6.3 Josep F. Roura, Figueres, Alt Empordà, 19/09/2012 - 19:58

Llevamos décadas siendo leales a la Corona, a la Constitución, acatando la autoridad de los altos Tribunales. A cambio, hemos recibido incomprensión, desprecio e insultos a diario. Y eso es así aunque el tema económico no fuera importante. No se nos acepta tal como somos ni a nuestra lengua.