Publicitat
Cultura · 17 de Gener de 2012. 20:49h.

Mor el crític Carlos Pujol

Va traduir 'Incerta Glòria' al castellà

Mor el crític Carlos Pujol

Carlos Pujol, en una foto d'arxiu

L'escriptor i crític literari Carlos Pujol Jaumendreu ha mort als 75 anys a Barcelona. Va ser autor d'una dotzena de volums de poesia i va publicar traduccions de Shakespeare, Baudelaire, Verlaine o Emily Dickinson.

En aquest sentit, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat "la seva feina com a traductor i editor d'escriptors catalans, entre els quals cal destacar Incerta Glòria, de Joan Sales", que també va traduir al castellà. També era jurat del Premi Planeta des de 1972.

"Se'ns farà difícil acceptar en els moments de lliurament de premis com el Ramon Llull o el Planeta la seva absència. La seva seriositat i el seu saber han impregnat els premis de literatura catalana i espanyola. Ha estat una persona fonamental en la edició, traducció, i en la literatura, com a novel·lista i com a poeta", ha expressat el conseller.

"Humanista i deixeble de Martí de Riquer, ha estat un escriptor capaç d'edificar una obra en l'àmbit dels estudis, la traducció, la narrativa i la poètica", ha destacat Mascarell.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Francesc, Barcelona, 17/01/2012 - 22:23

Va fer estudis sobre Balzac molt bons. Descansi en pau.