Publicitat
Cultura · 12 d'Agost de 2013. 16:35h.

Mor el fotògraf Oriol Maspons

L'artista, Creu de Sant Jordi, havia retratat les barraques del Somorrostro o la 'gauche divine'

Mor el fotògraf Oriol Maspons

Maspons rep la Creu de Sant Jordi de mans de Maragall al 2006

El fotògraf Oriol Maspons ha mort als 84 anys a Barcelona. La seva trajectòria havia estat marcada per les imatges de les barraques del Somorrostro i de la gauche divine, realitzades majoritàriament entre les dècades dels 50 i dels 80.

Nascut a Barcelona al 1928, Maspons va traslladar-se a París al 1955. Allà va començar a col·laborar en diferents revistes. A la seva tornada a Barcelona, dos anys després, va començar a retrartar la realitat social de la ciutat.

L'artista va col·laborar en publicacions com Elle, Boccacio o Paris Match. Algunes de les seves fotografies han estat exposades al MoMA de Nova York (Estats Units).

Seves són també les imatges de Poeta en Nueva York, de Federico García Lorca, publicat al 1966; o les de La caza de la perdiz roja, del vallisoletà Miguel Delibes, de 1964.

Al 2006, la Generalitat de Catalunya el va distingir amb la Creu de Sant Jordi per la seva "aportació a la revolució del llenguatge visual de reportatge a Espanya durant els anys 60 i també per la seva projecció internacional".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 scolanus, bcn, 12/08/2013 - 20:58

Amic meu ,ves amb compte cuan arrivis al cel,la llum es mes forta que aqui a la terra i si pots fer una foto amb ulls de peix fes-la arrivar .Coral petons el Xavi escolano