Publicitat
Cultura · 17 de Desembre de 2009. 13:52h.

Mor el pintor Albert Ràfols Casamada

L'artista català va crear l'escola Eina el 1967

Mor el pintor Albert Ràfols Casamada

Albert Ràfols, en una imatge d'arxiu

El pintor català Albert Ràfols Casamada ha mort als 86 anys. Nascut a Barcelona en el si d'una família burgesa, va ser Premi Nacional de les Arts Plàstiques l'any 1980, Legió d'Honor del govern francès el 1991 i Premi Nacional de les Arts Visuals de Catalunya el 2003.

El funeral per Ràfols Casamada, un dels pintors contemporanis catalans més rellevants, s'oficiarà aquest divendres a les onze del matí al tanatori barceloní de Sant Gervasi.

Albert Ràfols Casamada va començar pintant a l'aire lliure, amb un estil postimpressionista que molt aviat es va decantar cap a l'abstracció. La seva pimera exposició va veure la llum el 1946. Ràfols Casamada va estar adscrit al grup Els Vuit i va crear l'escola Eina el 1967.

Les obres de Ràfols Casamada són a museus i col·leccions públiques i privades de tot el món, com els Guggenheim de Nova York i Bilbao, el British Museum i la Tate Gallery de Londres, el Museu d'Art Modern de Nova York, el Centre Pompidou de París i el Reina Sofia de Madrid, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 ¿?, ¿?, 17/12/2009 - 15:27

?