Publicitat
Cultura · 13 de Gener de 2020. 11:54h.

Mor Isabel-Clara Simó

L'escriptora traspassa als 76 anys

Mor Isabel-Clara Simó

Aquest dilluns s'ha conegut la mort de l'escriptora Isabel-Clara Simó als 76 anys a la seva localitat d'origen, Alcoi. La seva trajectòria comença amb "És quan miro que hi veig clar", que va guanyar el Premi Víctor Català el 1978.

Al llarg de quatre dècades va publicar una cinquantena llarga de títols, molts d'ells traduïts a altres llengües, de temàtiques i gèneres molt diversos: novel·la però també poesia, teatre, assaig, guions i articles a la premsa, que van fer d'ella una de les figures més populars de la literatura en català.

Entre les novel·les destaquen "Històries perverses"; premi Crítica Serra d'Or i, sobretot, "La salvatge", amb què va guanyar el Premi Sant Jordi. Després, títols com "El gust amarg de la cervesa", "Amor meva", "Homes" o "Dones" -portada al teatre i al cinema- i, més tard, "El caníbal", "L'amant de Picasso" o "Jonàs".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU . TRANQUILOS ALLI DONDE A IDO ISABEL CLARA SIMÓ HEMOS DE HIR TODOS NADIE SE ESCAPA DE HIR A ESTE SI, ISABEL CLARA SOMÓ SON DE AQUELLES PERSONES QUE CATALUNYA TROBARA A FALTAR I ELS CATALANS T, 14/01/2020 - 03:28

ISABEL CLARA SIMÓ Va fer lo que li va agradar fer i va ser Feliç aixo es lo que importa . Va tenir molta mes Cultura , QUE MAI TINDRA EL VOSTRE MINISTRO DE CULTURA ESPAÑOL . Este de Cultura res de res DESCANSI EN PAU El CONDOL A LA SEVA FAMILIA .. Catalunya perd una GRAN PATRIOTA Una GRAN DONA CATALANA

#5 Pep , palamós, 13/01/2020 - 17:27

Una de tantes i tants que han contribuit a que hi hagi 2 milions de antiespanyols a cat. fomentant tot tipus de mentides per generar odi a espanya ,i de paso al no indepes catalans. De totes formes descansi en pau i condols a la seva familia

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/01/2020 - 15:37

Una opcio menys perque en donin un Nobel d´alguna cosa.

#4.1 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 13/01/2020 - 16:37

Nobel? Si no arriba a ser "de la cultureta", "la colla pessigolla" i "El club Super 3%" dubto que algú hagues comprat cap novela seva. Aix..la literatura "de pais" ultrasubvencionada..

#3 pepe, andorra, 13/01/2020 - 15:17

vaya, parece q los separatas no se mueren, se traspasan.....¿Y q precio tienen de traspaso? ¿Es q ya no hay correctores en las redacciones de prensa? En fin, descanse en paz la susodicha traspasada. De verdad q esto cada vez parece mas una mezcla de un mundo feliz y 1984.

#1 Capit@n España, The broquil is over, 13/01/2020 - 12:12

Una persona bastant sectaria de la cultureta separata malgrat ser valenciana. Mai me he pogut empassar cap dels seus llibres. Espero que trobi la seva ansiada Itaca allà on vagi.