Publicitat
Cultura · 22 de Setembre de 2009. 09:10h.

Najat el Hachmi compara Rahola amb "una Rotenmeyer"

"Com si els mateixos jueus no fessin mai broma amb el seu terrible passat", li retreu l'escriptora

L'escriptora Najat el Hachmi ha lamentat en un article d'opinió a El Periódico les crítiques de Pilar Rahola a Toni Soler per caricaturitzar Adolf Hitler en el programa Polònia. L'autora de L'últim patriarca -premi Ramon Llull 2007- o Jo també sóc catalana (2004), explica que "a la Pilar Rahola ja estem avesats a veure-la expressar-se amb virulència contra gairebé tot, però mai havia pensat que arribaria a tocar-me el voraviu com ho va fer divendres passat a Els matins".

"Va entrar encesa al plató per renyar el Toni Soler feta tota una senyoreta Rotenmeyer", recorda l'escriptora. "A mi, que renyés el Toni Soler, mira... Però que l’ataqués com a director de Polònia, ¡això sí que no! Crec que parlo en nom de molta gent si dic que una de les poques alegries televisives que tenim al llarg de la setmana és aquest programa", manifesta.

Najat el Hachmi recorda que "la Pilar va entrar a demanar-li explicacions pel fet d’haver triat Hitler com a nou personatge. Que si li feia gràcia parodiar algú que havia mort tanta gent innocent, que si ja no tenia idees... El Toni se la mirava amb cara de 'no sé si és la Rahola de debò o la del Polònia'. 'No riguis, que no fa gràcia', semblava voler-li dir".

"Com si fos la primera vegada que algú fa broma amb el nazi, com si no es fes broma de tantes altres tragèdies. Com si els mateixos jueus no fessin mai broma amb el seu terrible passat. Com si la rialleta fàcil fos el mateix que la paròdia seriosa i intel·ligent. Com si l’humor només fos cosa de broma, vaja", considera.

"En el cas d’una realitat molt més propera temporalment i geogràficament, els bascos de Vaya semanita aconsegueixen fer-nos petar de riure parlant d’ETA i d’ultranacionalistes com els Batasunis, germans bascos dels Lunis. Jo és amb aquest programa que he aconseguit entendre alguna cosa sobre el País Basc. De la mateixa manera que el meu fill i molts altres nens de la seva edat van saber qui era Franco gràcies al Polònia i ara sabran qui era i què va fer Hitler", conclou.

Najat el Hachmi critica Rahola
Publicitat
Publicitat

81 Comentaris

Publicitat
#81 FUERA, B., 25/09/2009 - 14:46

FUERA HITLER DEL POLONIA

#80 Marcelo, B., 25/09/2009 - 13:34

Me encantas, Rahola

#79 Tristany, I., 24/09/2009 - 18:32

´M´apunto al ultim crit de HITLER FORA DE POLONIA. No fa riure. Fa fàstic.

#78 HITLER FORA, B., 24/09/2009 - 13:43

El ultim, s´ha begut l ´enteniment, o tota l´ampolla? Mare meva, quines parides! HITLER FORA DE POLONIA. EM SUMO AL CRIT DELS DEMOCRATES.

#77 213.201.84.254, Qualsevol, 24/09/2009 - 12:47

No he llegit res de la tal Rahola, però veeint com censura enm Soler i una escriptora ghuardonada, em basta: és una envejosa, una Rottenmeyer que adora Hitler, recolça els cops destat i la Policia i llegeix Libertad Digital