Publicitat
Cultura · 29 de Gener de 2018. 09:43h.

Neguen que hi hagi adoctrinament a la gala dels Gaudí

El Cor de Nens de la Unió de Granollers canta que "no ens han adoctrinat"

Neguen que hi hagi adoctrinament a la gala dels Gaudí

La reivindicació política ha estat protagonista en la gala dels premis Gaudí, que ha celebrat el desè aniversari de l'Acadèmia de Cinema Català. La presidenta Isona Passola ha advertit que aquesta "podria ser l'última" que se celebri si no reverteix la situació actual de l'audiovisual a Catalunya.

Passola ha demanat als dirigents polítics que "feu una reserva i que aquests diners continuï estant aquí per al cinema català. Això és molt important". "No n'hi ha prou que posin gent a la presó, que hi hagi gent que hagi hagut d'anar a l'exili. Ara li ha tocat a la televisió", ha denunciat.

"Aquest any -ha afegit- estem greument amenaçats, perquè la televisió catalana comprava les nostres produccions per a la seva graella, però li ha caigut una multa, que és un disbarat, que fa que avui la producció estigui greument amenaçada". "Visca el cinema català i com el cinema és llibertat, avui, més que mai, visca la llibertat", ha conclòs.

El Cor de Nens de la Unió de Granollers ha participat en la gala, imitant als Nois del cor, i han reivindicat que ells són els que marquen el futur de la pàtria i, van repetir una i altra vegada, que no han estat adoctrinats. "De la pàtria catalana, salvadors. I no ens han adoctrinat. No, no, no...", han cantat.

La gala dels Premis Gaudí no ha comptat amb la presència ni del president Carles Puigdemont ni del vicepresident Oriol Junqueras -un és a Brussel·les i l'altre, a la presó d'Estremera-. Tot i això, l'auditori del Fòrum ha guardat un lloc per a tots dos. A la cadira de Junqueras hi ha hagut present un llaç groc per denunciar la situació dels presos.

Quan el presentador, David Verdaguer, ha mencionat que faltava gent a la tribuna d'autoritats ha arrencat una llarga ovació. D'altra banda, Puigdemont ha participat en el vídeo que ha obert la gala on Passola intenta convèncer Verdaguer que presenti la gala. En un moment del vídeo apareix Carles Puigdemont, que anuncia al presentador que és a Brussel·les.

Alguns dels premiats també han tingut un record pels exconsellers que es troben a Brussel·les. La guanyadora del Gaudí al millor vestuari per "Incerta glòria", Mercè Paloma, ha dedicat el seu premi a "l'honorable conseller de Cultura a l'exili Lluís Puig".

Finalment, l'actriu Montserrat Carulla s'ha saltat el guió de la gala i, després lliurar el premi als millors efectes visuals, ha agafat el micròfon per reivindicar que: "Som una nació i volem tenir un Estat. Llibertat als companys a les presons i als refugiats a Brussel·les".

Publicitat
Publicitat

71 Comentaris

Publicitat
#37 Carlos Gomez, no reirse mucho que da singlot, 30/01/2018 - 02:58

Per demostrar que no els han adoctrinat els fan cantar que no els han adoctrinat oi ?

Es fantastic

#37.1 Haley Christmas, Christmas Haley, 30/01/2018 - 20:09

No, no, no, no estem adoctrinats / No estem adoctrinats, no , no, no / No, no, no, no estem adoctrinats/ No estem adoctriats, no, no, no/ No, no, no, no estem adoctrinats....

#33 No adoctrinat, barcelona, 29/01/2018 - 17:34

Hay que ver qué irónicos que son los niños de hoy día.

#32 Decebut, We dont need adoctrination, 29/01/2018 - 17:24

Aquí no s'adoctrina ningú - Aquí no s'adoctrina ningú - Aquí no s'adoctrina ningú - Aquí no s'adoctrina ningú- Aquí ....

#31 Tirant, Begur, 29/01/2018 - 15:01

Es busca nens adoctrinats per adoctrinar-los en la interpretació d'una cançó on es parla de la pàtria catalana i de que no ens adoctinen! fdo. Cor de Nens de la Unió de Granollers

#30 Pepet BCN , Barcelona, 29/01/2018 - 14:40

Toda la ceremonia habla por sí sola, un akelarre indepe más.
No hase falta desir mas...