Publicitat
Cultura · 20 de Febrer de 2012. 10:24h.

"No hi ha res més espanyol que un català"

Per Boadella, "som tan espanyols que cal barallar-se amb el germà"

"No hi ha res més espanyol que un català"

Boadella

El dramaturg Albert Boadella, en una entrevista a ABC, considera que "Pujol era i és encara un personatge molt teatral. No és el cas de Mas, i molt menys de Montilla, que només serveixen per a un esquetx, no donen per a una obra sencera. Ens falta el primer actor".

També lamenta que "a Catalunya es va aconseguir, a base d'aquesta contaminació constant de la ment, que qui anava als toros tingués una posició gairebé heroica, no només davant del grup d'antitaurins que hi havia sempre davant de la plaça, sinó també davant dels seus propis veïns o amics. I això és molt difícil que tingui marxa enrere".

D'altra banda, considera que "el Madrid de Pla, o fins i tot el que jo vaig conèixer fa anys, estava molt lluny d'una Barcelona molt menys cateta, però ara passa exactament el contrari". Per Boadella, "no hi ha res més espanyol que un català". "És una frase d''Amadeu'. Històricament, els qui enformaren Espanya van ser els càntabres i, des de l'altra part, la Marca Hispànica, en la qual estava Catalunya. Aquí comença la Reconquesta. Per això el que estem veient és una guerra fratricida. Els catalans som tan espanyols que cal barallar-se amb el germà. Com succeeix amb els bascos...", conclou.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#37 Ramon, Barcelona, 21/02/2012 - 12:12

És tan cert que jo diria que aquell gran estadista que va anar a Madrid a recollir el "premi" de M.H. Espanol del Ano, tot dient-los que "España es una realidad entrañable, havia nascut a la capital de Catatònia, antigament Catalunya, fa 81 Anos.

#36 Fermí, igualada, 21/02/2012 - 11:47

¡Boadella torna! Aqui ens morirem d'avorriment y de gana gracies aquesta societat de mediocres nacionals

#35 Robert, Olot, 21/02/2012 - 11:07

Boadella, un home honrat, inteligent i valent. i com tal no te cabuda a la Catalunya totalitaria dels nazionalistes. LLIBERTAT!!!

#34 Lluís, LLINARS DEL VALLÈS, 21/02/2012 - 10:30

Sr. Boadella,
Des de que vaig néixer m'obliguen a ser espanyol (fins i tot en van obligar a canviar-me el nom), però jo només em sento català, a pesar dels intents diaris de la maquinaria mediàtica al servei del nacionalisme espanyol.
Que puc fer?

#32 ricard, figueres, 20/02/2012 - 23:43

Boadella sempre genial com a bon aempordanes. Som molts es que esperem que torni perque aixo voldra dir que hem recuperat una mica de llibertat i no aquest pais de pensament unic que ens hem firat.